perjantai 1. huhtikuuta 2016

Muistamisesta...

Vitsi, mikä fiilis! Ensimmäiset kutsut ehtivät jo eilen perille, koska saimme vanhempien lisäksi heti huikeat seitsemän ilmoittautujaa ja tänäänkin vieraslistaan on saanut merkitä muutaman kyllä -rastin lisää. :) Olen ollut niin mielissäni, koska sain vaivalla väännetyistä kutsuista huikeasti kehuja ja innostuneita kommentteja tulevasta juhlasta, mikä on auttanut entisestän h-hetken konkretisoitumisessa. Tämä ihan oikeasti tapahtuu ja meidän tärkeään päivään on ihan oikeasti osallistumassa meille tärkeitä ihmisiä, iik! <3

Minua alkoi yllättäen jännittää kutsujen postittamisen jälkeen se, etteivät kaikki seurustelevat ystävät saaneet avecillista kutsua ja aiheuttaisiko se kuitenkin kamalasti mielipahaa, mutta ainakaan vielä en ole kuullut valitusta asiasta. Eräs ystäväni varmisteli tosin varovaisesti, että kutsu ei siis koskenut hänen poikaystäväänsä, mutta ymmärsi asian kuitenkin hyvin kun avasin päätöstämme hänelle hieman. Emme ole siis ikinä edes tavanneet tätä hänen seurustelukumppaniaan, joten en oikein koe hänen kuuluvan meidän lähipiiriinkään.

Ja sitten siitä hääparin muistamisesta... tämä se vasta on mielipiteitä jakanut ainakin tuolla naamakirjan hääryhmässä! Kuten kutsustakin jo huomasi, avasimme häämatkatilin (josta varmaan lisää myöhemmin) ja teimme pienen lahjalistan nettiin, jos joku haluaa ehdottomasti antaa lahjaksi tavaraa rahan sijaan.

Mietimme tuskalla ja vaivalla edes muutaman jutun, jotka olisivat meille oikeasti tarpeellisia, mutta mitä emme ole saaneet aikaiseksi/raaskineet ostaa aikaisemmin ja listaltalle päätyi:

Arabian Runo-lautasia, 26 cm (Syyshehku)

Iittalan Teema-lautasia, 23 cm

Pentikin Valo-viinilaseja (samaa sarjaa kuin meidän kaiverretut kuohuviinilasit <3)

Suola- ja pippurimyllyt

Kärcherin höyrypuhdistin

Vaikka on ihanaa, että vieraat hemmottelisivat meitä mieluisilla lahjoilla, niin voin täysin rehellisesti sanoa, että minulle tärkeintä eivät kuitenkaan ole ne lahjat, vaan se, että jokainen kutsuttu pääsee paikalle, koska nimenomaan ne vieraat tekevät juhlasta juhlan ja olen suunnitellut häitämme aivan alusta asti myös heitä silmällä pitäen. Olisi kamalaa, jos joku estyisi tulemasta vain sen takia, ettei hänellä ole rahaa lahjaan! En siis todellakaan kurtista kulmiani, jos joku päättää jättää lahjan antamatta, koska kuten kutsuunkin kirjoitimme, tärkeimmän lahjan jokainen voi antaa saapumalla paikalle. :)

On kuitenkin pakko sanoa, että mitä en oikein ymmärrä on se, että joku päättää tuoda paikalle vain itsensä, sillä mielestäni hyviin käytöstapoihin kuuluu muistaa hääparia edes jollain eleellä, esimerkiksi onnittelukortilla. Samalla logiikalla, eihän synttäreille tai hautajaisiinkaan saavuta täysin tyhjin käsin. Itse en ainakaan miellä korttia tai muuta vastaavaa samalla tavalla lahjaksi, mutta olisin kuitenkin todella mielissäni sellaisen saamisesta ja se antaisi ymmärtää, että hääpari on kuitenkin ollut ajatuksissa.

Mutta, en aio antaa avecittomien kutsujen ja lahjojen vaivata mieltäni liikaa. Jokainen, myös minä, tekee parhaaksi katsomallaan tavalla ja pääasia on, että kaikilla on hauskaa ja nauttivat olostaan meidän päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti