tiistai 29. maaliskuuta 2016

Juomia moneen makuun

Nyt voi taas hengähtää kaksi sekuntia, koska saimme vihdoinkin viikonlopun aikana valittua viinit meidän juhliin usean hyvän vaihtoehdon joukosta! Olen kallistanut kuppia kuluvan kuun aikana sen verran usein, että ei tee kyllä yhtään tiukkaa tehdä tässä välissä pieni nenänvalkaisuoperaatio. :D Ja kuohuviinia pystyn varmaan maistamaan seuraavan kerran vasta siellä meidän juhlissa, blääh!

Juon oikeasti tosi harvoin ja silloin yleensä vähän reippaammin, joten minulle ei ole yhtään tyypillistä tällainen tissuttelu ja se alkaa oikeasti jo vähän inhottaa. En myöskään juo koskaan vain alkoholin takia, vaan drinkin täytyy myös maistua hyvältä, mistä syystä on ollut erittäin tärkeää, ettei tarjoiltavaksi päädy yhtään virheostosta. Olin myös vähän yllättynyt, että kaikki valitut juomat löytyivät loppujen lopuksi myös tästä ensimmäisestä juomapostauksesta! En siis täysin hakoteillä ollut alun alkujaankaan. :) Linkin takaa löytyy tarkemmat kuvaukset juomista, joten en viitsi kerrata niitä enää tässä uudestaan.

Kuohuviini: Castellblanc Cava SecoKuohuviini: Eminazero (alkoholiton)Punaviini: Cono Sur Bicicleta Pinot NoirValkoviini: Devil's Rock Riesling


Kuohuviinien kanssa meinasi mennä totaalisesti hermo! Maistoimme uutenavuotena jotain Castellblancia ja se oli aivan liian kuivaa, joten päädyin etsimään puolimakeita vaihtoehtoja. Ensimmäinen nappivalinta oli tuo alkoholiton Eminazero, joka maistui okeasti melko kuivalta, vaikka se sisältää jopa 40 g sokeria. Ostin seuraavaksi samaa kaliiberia Pol Rémy -kuohuviiniä, jossa sokeria oli jopa vähemmän, 35 g, mutta omaan suuhun juoma maistui silti pikkuisen väljähtäneeltä omenasiideriltä!

Korkkasimme pääsiäisen kunniaksi tuon Castellblanc Cava Secon ja se oli enemmistön mieleen, joten vihelsin pelin poikki tässä kohtaa ja päätin, että eiköhän se mene alas siellä juhlissakin. Maistoin Wanhan Sataman häämessuilla muuten myös sellaista kohtuuhintaista kuohuvaa kuin Jaume Serra Cava Brut, josta ei jäänyt kieli kitalakeen kiinni, mutta se jäi nyt uudelleenmaistamatta ja ehkä ihan hyvä niin. Lompakko ainakin kiittää. :)

Punkku oli helpoin valita, sillä avasimme jouluaattoaterialla tuon Cono Surin Pinot Noirin ja se oli täydellisen keskinkertaisen makuista erilaisten ruokien kanssa eikä herättänyt kenessäkään vahvoja intohimoja, joten uppoaa varmasti monelle! :) Valkkareista Devil's Rockille löytyi vahva haastaja Cono Surin Rieslingistä, mutta jälleen enemmistön mielipiteellä ja hyvillä suositteluilla Devil's vei voiton.


Alkoholittomista juomista en jaksa stressata, koska niitä on paljon helpompi hankkia ja maistella lyhyelläkin varoitusajalla, mutta aivan varmasti tuomme paikalle ainakin paljon kivennäisvettä, limuja ja jotain erikoisempia mehuja. Olen aivan rakastunut noihin hanallisiin lasiastioihin, joihin haluaisin jotain vettä tai mehua sekä kaikenlaisia hedelmänpalasia lillumaan! Aion kyllä ensin kartoittaa tapaamisessa, mitä astioita juhlatilalla on tarjota sekä mahdollisesti myös alkoholittomia juomia ennen kuin rupean hötkyilemään.


APUA!! Tänään vietiin myös kutsut postikonttorille! Iik, enkä tajua vieläkään, että ollaan menossa naimisiin. :D Mies oli niin höpsö, kun laittoi ennen töistä lähtöä viestiä, että toivottavasti maltan odottaa häntä kotiin, niin hän lähtee mukaan kantoavuksi Postiin. <3 Taitaa hänelläkin siis pikkuhiljaa alkaa nuo häät kiinnostaa ja onneksi niin, nimittäin nyt ei saa enää perua mitään. ;)

2 kommenttia:

  1. Onnea kutsujen postittamisesta! Se on jännä tunne! :) Meillä on vielä edessä kuohuvien ja viinien valinta, luulen kanssa että ei tule olemaan mikään helppo prjoekti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nyt ihan täpinöissäni, kun en malta odottaa vastauksia noista kutsuista! :D Kannattaa tosiaan varata hyvin aikaa noiden juomien valitsemiselle, niin ei tarvitse kerralla tempaista kaatokänniä, yäk.. :D

      Poista