sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Jos samat häät voisi pitää monta kertaa

Mietin tuossa aiemmin, mitkä asiat olisivat häissäni big no no, mutta tässä matkan varrella on tarttunut mukaan myös huikeasti hyviä ideoita, jotka haluaisin mieluusti sisällyttää mukaan meidänkin häihin. Harmi vain, että kaikkea ei voi saada jo senkin takia, ettei juhlista tule yhtä suurta sekamelskaa ja niin kivaa kuin kaikki on ollutkin tähän asti, niin silti luojan kiitos tätä suunnittelu-, organisointi- ja säästörumbaa ei tarvitse enää ikinä aloittaa alusta! Jos kuitenkin teoriassa saisin tilaisuuden juhlia samoja häitä useamman kerran, niin juhlista löytyisi varmasti seuraavia teemoja ja yksityiskohtia:

Kangasviirejä ja valonauhoja

Varsinkin nuo valonauhat ovat näyttäneet hääkuvissa todella romanttisilta ja niillä saisi helposti muutettua juhlatilan yleisilmettä. Sisälle ottaisin pienen pieniä keltaisia ledivaloja ja ulkotiloihin puolestaan isot lamput kävisivät parhaiten. Viirejä ripustaisin ehkä hieman maltillisemmin juhlatilaan söpöiksi yksityiskohdiksi.

Puutarhajuhlat

Olisin aivan täpinöissäni ehkä aavistuksen vintage-henkisistä vihreistä puutarhajuhlista! Luonto ja ympäristö toimisivat täydellisinä koristeina, jonka keskelle aseteltaisiin pelkästää pöydät ja muutama katos. Alun perin halusin meidän vihkimisenkin ulkotilaan, mutta kotimaan arvaamattomat säät huomioiden päätin säästää itseni turhalta stressiltä ja koko juhla pidetään alusta loppuun varmuuden vuoksi sisätiloissa.

Laivahäät/merhihenkinen teema


Olen pikku hiljaa inspiroitunut niin paljon tästä teemasta, että koetan sulkea silmäni kaikelta mereen ja laivoihin liittyvältä, etten vain enää tässä vaiheessa saa päähäni aloittaa häiden suunnittelua alusta (mies tokaisi tähän, että et enää todellakaan aloita :D). Merihenkisyys tarjoaa minulle lukemattomia hurmaavia ideoita ja aivan pohjattomasti inspiraatiota, josta ammentaa! Mielestäni syvän sininen ja valkoinen (varsinkin raidat!) ripauksella punaista on myös todella raikas väriyhdistelmä ja jos juhlat saisi järjestettyä vielä jollain vanhalla purjelaivalla, en enää tiedä, miten päin olisin. Yritän saada meidän viralliset hääkuvat otettua jossain veden äärellä, niin ehkä se helpottaisi edes vähän tätä hinkua merille. ;)

Syyshäät


Meidän häät ovat melkoisen hempeän sävyiset, mutta tykkään myös kirkkaista ja voimakkaista väreistä. Syysteema on helposti tunnistettavissa ja myös koristeita löytäisi luonnosta paljon aivan ilmaiseksi! Kuten merihäät, tämäkin teema tarjoaa älyttömästi ideoita juhlien toteuttamiseen ja tähän jos mihin ne valosarjatkin sopisivat niin hyvin...

Talvinen teemaOikeasti, vihaan talvea yli kaiken ja vaikka menisin naimisiin kuinka monesti tahansa, niin en varmasti ikinä suostuisi pitämään häitä talvella! Jo pelkkä mielikuva hyytävästä viimasta sekä loskassa vettyneistä kengistä ja mekon helmasta (kyllä, sitä se on 90 % talvesta Etelä-Suomessa) alkaa ärsyttää ihan huolella. Tykkään kuitenkin talveen liittyvästä hillitystä väriskaalasta ja neulasista, marjoista sekä varvuista, joita voisi loistavasti hyödyntää talvihäissä eivätkä ne kesäaikaan sopisikaan. Myös jään hyödyntäminen lyhtyjen ja veistosten muodossa näyttää omaan silmään kivalta, mutta ei riitä vielä alkuunkaan, että rupeaisin järkkäämään näiden perusteella kaamosjuhlia. :D

Nakukakku!

Aluksi ajattelin, että onpas vähän köyhän näköinen kakku, mutta mitä kauemmin näitä kuvia on katsellut, sitä enemmän tykkään nakukakun ulkonäöstä! Kaikki uusi ja erilainen virkistää ja tämän syömisestä ei varmaan tulisi niin ällö olokaan. Yleensä kermakakuissa kakun reuna on kuorrutettu niin paksulti, että jo palan syöminen saa aikaan huonon olon. Tästä syystä meille on varmaankin tulossa kirpakka juustokakku, joka on vähän raikkaampi vaihtoehto. Haluaisin kovasti tuollaisen perinteisen kerroskakun, mutta ainakin Bäckbyn kuvia netistä selailtuani joudumme varmaan tyytymään hiukan modernimpaan versioon, jossa kakun kerrokset on aseteltu vierekkäin eri korkuisille tasoille.

Tänään muuten pieni sydämeni heitti häränpyllyä, kun makoilimme aamulla miehen kanssa sängyssä ja pohdimme kahvinkeittohommia, niin kysäisin siinä sitten, että mitä mies oikein tuijottaa ja hän vastasi, että kunhan katselee tulevaa vaimoaan... Oih! On hän aikamoinen arjen yllättäjä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti