lauantai 9. tammikuuta 2016

Täydelliset hääkarkit/vieraslahjat!

Jatketaanpa vielä yhden postauksen verran vierasaihetta sivuten: Haluaisin nimittäin kiittää paikalle saapuneita vieraita pienillä muistamisilla hääkarkkien/vieraslahjojen muodossa. Ensimmäisen inspiraation sain Juhla Centerissä myytävistä hääkarkkirasioista, jotka olivat minusta aivan älyttömän sieviä. Sinne sisälle olisi kiva laittaa vaikka pieniä suklaakarkkeja piripintaan ja paketoida hempeällä nauhalla. :)


Sitten löysin jostain Pinterestistä kauniisti pakattuja macaron-leivoksia! Näihin macaronseihin liittyy sellainen pieni kiva muisto, että kun tosiaan menin miehen kanssa kihloihin Ranskassa, niin siellä myytiin noita söpöläisiä aivan joka leipomossa ja ne muistuttavatkin kivasti siitä ajasta. :) Macaroneja olisi nyt sitten ihan pakko saada, mutta täytyy varmasti lykätä hankkimiset aivan loppumetreille asti ja katsoa, kuinka paljon budjetti on paukkunut yli siinä vaiheessa. Nämä maksavat kuitenkin keskimäärin melkein pari euroa kappaleelta ja jos annetaan kaksi leivosta per vieras, niin hinta alkaa olla jo melkoinen yksistä lahjoista. Jos macaronsit ovat siis liian kalliita, niin palaan varmaan tuohon alkuperäiseen suunnitelmaan, mutta yritän kyllä säästää kovasti, että saan tämänkin haaveen toteutettua.

Jostain Nytin artikkelista löysin kuitenkin leipomon nimeltä Patisserie Teemu & Markus, joka myy macaronseja huokeaan 1,20 € hintaan per kappale ja otinkin heihin oitis yhteyttä. Vaalean persikan ja vaalean sinisen sävyisiä leivoksia olisi heidän kauttaan saatavilla ja koska tekisin tilauksen sen verran isolla volyymilla, niin lupasivat sinisen sävyisistä -10 % alennuksenkin! :)

Olin myös tosi mielissäni kun he vastasivat sähköpostiini, että tekevät leivoksiin ganache -pohjaisen täytteen, joka kestää voikreemiä paremmin lämpöä. Vieraslahjat voi siis huoletta asettaa pöytiin valmiiksi vaikka päivän alussa, kunhan juhlatilassa ei ole aivan läkähdyttävän kuuma. Uskoisin, että leivokset voisi myös noutaa konditoriasta edellisenä päivänä, jotta ne ehtisi rauhassa askarrella valmiiksi, kunhan vain säilyttää niitä yön yli jääkaapissa... Pitää varmasti käydä tekemässä jossain vaiheessa Yrjönkadulle maisteluvierailu ja keskustella yksityiskohdista, kuten esimerkiksi macaronien makuvaihtoehdoista vielä lisää! 




No eikö nuo nyt olekin aivan syötäviä!! Keskimmäisen kuvan herkut varsinkin sopisivat meidän häihin kuin nakutettu. Haluaisin pakata leivokset tuollaisiin läpinäkyviin neliskanttisiin rasioihin ja päälle kietaisisin vielä jonkun värikkäämmän nauhan. Rasioitakin saisi hankittua pilkkahintaan Pakkaustukun kautta, mutta ensin pitää tehdä vähän mittaustyötä, että leivokset varmasti mahtuvat niihin.

Eikä siinä vielä todellakaan kaikki! Haluaisin tunkea vielä yhden pienen yksityiskohdan mukaan pakettiin. Olen nimittäin aina rakastanut Tove Janssonin alkuperäisiä Muumeja ja haluaisin kirjoittaa erikseen jokaisen lahjan yhteyteen pieneen korttiin jonkin Muumien mietelauseen! Ne saavat olla minun puolestani lyhyitä ja humoristisiakin, vai mitä sanotte esimerkiksi seuraavista:

Yksi kahvipannu sinne tai tänne - ei kai se suuria merkitse kun ollaan etsimässä pyrstötähtiä.
- Nuuskamuikkunen

Takaisin luontoon, elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet!
- Muumipappa

Minä näin unta, että sain paljon uusia sukulaisia. Se oli aivan kauheata, juuri kun olin selvinnyt entisistä!
- Vilijaana

Miten Muumipeikko voi naida Niiskuneidin kun minäkin olen olemassa?
- Pikku Myy


Muumit! <3

5 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa! Alkopa tekee mieli macaronseja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, luin tosi monta kertaa ensin, että Alko(pa) tekee macaronseja :D Hyvät yöunet voisi olla paikallaan.

      Poista
    2. Sehän oliski jos Alko tekis macaronseja! :D

      Poista
  2. Itsekin olen miettinyt vieraslahjana macaronseja. Tai sitten hääkakun tilalla. Jotenkin ne kuitenkin ovat häihimme tulossa. Asutaan Kuopiossa, joten pitää varmaan etsiä joku leipomo, josta niitä täältäkin saisi huokeaan hintaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kannattaa hyvissä ajoin kysellä eri paikoista ja rohkeasti myös paljousalennusta! :) Macaronsit on jotenkin niin hempeitä ja romanttisia, täydellisiä hääjuhliin! <3

      Poista