keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kutsuvieraat aiheuttavaa ihan oikeasti päänvaivaa

Kaivoin tuon edellisen postauksen herättelemänä pitkästä aikaa vieraslistan esiin, jota olen koko viime syksyn jumpannut yksin sekä miehen kanssa kutsuttavien ja henkilömäärien mennessä uusiksi joka kerta.

Ensimmäinen asia, joka ei vain tunnu asettuvan kohdilleen on tuo vieraslista, sillä olen pohjimmiltani melko miellyttämisenhaluinen ja haluaisin, että kaikilla on kivaa. Kaikista helpointa olisikin lähettää kutsu jokaiselle tutulle, mutta fakta on kuitenkin se, että jokainen vieras tuo mukanaan kustannuksia. Taloudellisista syistä haluaisin pitää kutsuttavien määrän kohtuullisena ja sitä myöten on entistä tärkeämpää, että paikalle pääsevät vain ne meille kaikista läheisimmät ystävät.

Minulla on aivan valtavan kokoinen suku ja pitkään onkin ollut vähän tapana, että vain hääparin vanhempien sisarukset puolisoineen kutsutaan häihin. Itse olen esimerkiksi ollut vain yhden serkkuni häissä, joten aluksi ajattelin, että sukulaisista kutsun mummoni lisäksi isän ja äidin sisarukset, heidän puolisonsa ja tämän yhden serkun puolisoineen.

Tämä ratkaisu olisi tiennyt kuitenkin jo pelkästään 17 kutsuttavaa, joten päätin pitkän pähkäilyn jälkeen jättää kylmästi osan tädeistä ja sedistä kutsumatta. Olen sukuuni muutenkin todella vähän yhteyksissä, joten tämä ratkaisu ei aiheuttanut minulle suuria tunnontuskia, vaan lähetän kutsut vain niille kaikista vähiten etäisille henkilöille. Jos näemme muutenkin tyyliin kerran kahden vuoden aikana, niin eipä ole kovin vakavaa, jos joku siinä päättää pahoittaa mielensä. :D Miehen puolelta suku on onneksi niin pieni, että kutsuttavat on ollut helppo listata paperille ilman sen kummempaa pähkäilyä.

Haluamme tosiaan paikalle mahdollisimman monet ystävämme, mutta kuitenkin on ollut yllättävän vaikeaa päättää, kenelle kutsut lopulta lähetetään. Nyt olemme päätymässä sellaiseen ratkaisuun, että osalle lähetetään kutsu ystävän ja avopuolison nimellä ja osalle vain ystävän nimellä ilman avecia, vaikka tämä seurustelisikin.

Esimerkiksi eräs kaverini on seurustellut jo vuosia miehen kanssa, jonka olen kuitenkin nähnyt hätäiseen vain pari kertaa enkä tunne häntä ollenkaan, mistä syystä kutsu lähtee vain ystävälleni. Toisen ystäväni avopuolisoa olen sen sijaan nähnyt useastikin varsinkin erilaisten juhlien merkeissä, joissa tämä avokki ei ole osannut käyttäytyä tippaakaan, vaan ruvennut aina aukomaan naamaansa humalassa, joten jätän hänet kylmästi kutsumatta.

En halua ottaa pienintäkään riskiä, että kukaan rupeaa tappelemaan häissämme enkä edes pidä kyseisestä tyypistä, joten mielestäni minulla on oikeus olla kutsumatta häntä paikalle. Olen myös keskustellut ystäväni kanssa tästä asiasta, joten ratkaisun ei pitäisi tulla sitten myöhemmin mitenkään yllätyksenä. Ja sitten on tämä haisulitapaus, joka on listalla toistaiseksi erittäin suurena kysymysmerkkinä. Nämä ovat yllättävän vaikeita asioita ja herättää varmasti mielipiteitä suuntaan ja toiseen, mutta nyt pitää kerrankin ajatella itsekkäästi, vaikka aivan varmasti joku loukkaantuukin päätöksistämme.

Luultavasti lopullinen listamme näyttää tällä hetkellä tältä:
- Oma perhe ja sukulaiset: 18 henkilöä
- Miehen perhe ja sukulaiset: 13 henkilöä
- Ystävät: 24 henkilöä
- Yhteensä me mukaan luettuna 57 henkeä :)

Kuulostaa omaan korvaani enemmän kuin sopivalta määrältä varsinkin kun alunperin ajattelimme pitää noin 80 hengen juhlat. Ja pitää myös muistaa, että koskaan kaikki eivät kuitenkaan pääse paikalle.

Niitä kutsukortteja pitäisi alkaa pikkuhiljaa askartelemaan ja mietinkin tänään, mistä päästä urakan aloittaisi. Ajattelin etsiä ensin käsiini sopivia kirjekuoria, joiden mittojen mukaan kutsun mallikappale on helppo tehdä. Tämän jälkeen pitää lyödä tuo vieraslista lukkoon ja laskea sen mukaan, kuinka paljon tarvitsen kartonkia, tulostuspaperia, pitsiä ja satiininauhaa. Ajattelin varsinkin noita kankaita käydä kurkkimassa eri liikkeistä jo etukäteen, mutta paperit löytyvät varmasti nopeasti askarteluliikkeistä.

Voi vitsi kun ensimmäinen kutsu on valmis! Silloin varmasti koko hääjuhla muuttuu taas astetta konkreettisemmaksi :)

2 kommenttia:

  1. Vieraslistan tekeminen on kyllä yllättävän vaikeaa! Itsekin mietin kutsunko kaikki serkut, entä voinko vain jättää yhden tädin kutsumatta ja kutsunko kavereiden kumppanit. Päädyin lopulta siihen, että kutsun vain ne henkilöt, jotka oikeasti haluan. Jos joku pahoittaa mielensä, niin pahoittakoon, ne ovat minun ja mieheni juhlat, ei kenenkään muun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut! Ja oikea asenne sinulla, nyt kerrankin täytyy osata ajatella edes vähän itsekkäästi :)

      Poista