maanantai 22. helmikuuta 2016

Pikapäivitys

Jes, sain kuin sainkin tänään hyviä uutisia, mistä syystä olen viettänyt töiden jälkeen oikeaa mahtimaanantaita ja oli pakko tulla tänne vähän purkamaan iloa! <3

Ja nyt en puhu siitä vihkijän metsästämisestä. Tai no, siitä voisin sanoa sen verran, että Vantaalta pyydetiin olemaan ensi kuun alussa uudestaan yhteydessä, jolloin heillä aloittavat uudet notaarit (mitä se ikinä tarkoittaakaan..), Espoosta lupasivat palata viikon sisällä asiaan, eli etsivät siellä ensin, jos joku halukas sattuisi löytymään ja Helsingin oikeustalolta ilmoittivat, että ottavat vihkiaikoja vastaan aikaisintaan 1.4. Tuo jälkimmäinen vastaus ei kauheasti inspiroinut, koska sitten joutuisin lykkäämään kaikkia aikatauluja kuukaudella ja plääh, joten katson ensin nuo muut kortit läpi.

MUTTA! Tänään minua odotti keittiön pöydällä postipaketti, joka sisälsi kilometrikaupalla pitsiä ja vieläpä sitä oikeaa pitsiä, supa! <3 Mies julisti minut hulluksi, kun hihkuen loikin pienen kunniakierroksen keittiön ja olohuoneen välillä, jonka jälkeen oli aivan pakko tehdä koevedos kutsusta ja tällainen siitä tuli:En tajua, miten kamera vääristi pitsin väriä noin pahasti, mutta oikeasti väri on persikkaisempi/puuterisempi ja pääsee ehkä paremmin oikeuksiinsa alemmassa kuvassa. Kutsu oli yllättävän helppo tehdä ja pakko taas todeta, että hyvin suunniteltu on todellakin puoliksi tehty! Käytin varmaan eniten aikaa pitsin ja satiininauhan mittaamiseen sekä mittasuhteiden laskemiseen ja sitten ei kun toimeen!

Leikkasin ensin pahvin ja taittelin sen oikean kokoiseksi. Sitten leikkasin pitsin ja liimasin pahviin Sinellistä ostamallani Pritt -merkkisellä liimalla. Tässä vaiheessa on pakko suositella muitakin kokeilemaan, koska vaikka vedin koko pahvin reunoja lukuunottamatta liimalla, niin se kuivui kuitenkin lähes huomaamattomaksi ja pitsi pysyi pahvissa hyvin kiinni! Sitten asettelin kaksipuoleista teippiä satiininauhaan reunapätkiä lukuunottamatta ja teippasin kiinni, hyvin onnistui tämäkin ekalla yrittämällä. :) Lopuksi leikkasin tuon pienen pahvinpalan ja liimasin kiinni nauhan päälle. Mies saa luvan sommitella koneella kutsu -tekstin kanteen ja myöhemmin printtaamme kutsuosion sekä hääinfon sisäpuolelle, jahka se vihkijäasia saadaan ratkaistua johonkin suuntaan.

Vaikka olen supertyytyväinen kutsuun ja se saa todellakin luvan näyttää tältä, koska en enää jaksa, niin en voi silti olla miettimättä, onko tuota tummanharmaata väriä vähän liikaakin. Pitsi saisi olla enemmän korallin sävyistä, tai sitten harmaa voisi olla vaaleampaa tai sitä kirottua siniseen taittavaa... Ajattelin kysyä mieheltä, jos hän voisi suunnitella kutsu -tekstin vaalean oranssilla ja vain rajaisi kirjaimet mustalla, tai sitten tuohon valkoiseen taustaan voisi mallata jotain haaleaa koukeroa, jos se saisi kokonaisilmettä hieman kepeämmäksi ja raikkaammaksi.

Kaasot tulevat muutaman viikon päästä korttitalkoisiin ja ajattelin ennen sitä iltapuhteina mitata ja leikata kaikki materiaalit valmiiksi jokaiseen korttiin, niin sitten tarvitsee vain yhdessä kasata ja liimata kutsut valmiiksi eikä siihen toivottavaisi tuhraannu aivan tuhottomasti aikaa.

Näköjään asioilla on tapana järjestyä, kun näkee vähän vaivaa niiden eteen! :) Nyt menen yöunille makkariin pitsiläjän keskelle, koska sehän ei suinkaan vielä pursua korvista ulos. <3

8 kommenttia:

 1. Oi on varmaan ihanaa, kun palaset loksahtivat ja oikea pitsi tuli. On kyllä ihana kortti. Tuo Kutsu-teksti olisi muuten helppo tehdä kutsu-leimasimella, näin niitä Suomalaisessa kirjakaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, yllätyin itsekin lopputuloksesta, koska en tosiaan ole mikään askartelijamestari :D Hei tuo leimasin-idea on ihan loistava! :) Muistan nähneeni myös jotain sellaisia Suomalaisessa, niin voisin käydä kurkkimassa siellä uudestaan. Lopputulos voisi olla vähän persoonallisemman näköinen.

   Poista
 2. Ihanaa, että pitsi saapui viimein :)
  Kivan näköinen tuo kutsu ja värit sopivat hyvin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tätä on odotettu! :D Noissa nettitilauksissa ei voi koskaan olla liian ajoissa liikkeellä ihan vaan kaiken varalta. ;) Mietin, jos kävisin ostamassa vielä kuitenkin jotain vaalean oranssia paperia ja kokeilisin leikata siitä palasen tuon kutsu-tekstin alle, niin saisin ehkä värit vähän paremmin balanssiin.

   Poista
 3. Jee, hyvä että pitsilähetys saapui vihdoin perille! Ja oikein upean näköinen koevedos tuli! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon! <3 Vielä kun ne vihkimisasiat varmistuisivat, niin saataisiin myös sisäpuoli valmiiksi ja sitten voi taas hengähtää vähäksi aikaa :D

  VastaaPoista
 5. Teille tulee kyllä todella kauniit kutsut! :)

  Järjestän blogissani karkkiaiheisen arvonnan, jos kiinnostaa voittaa kasa karkkia! http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/p/haa-ja-juhlablogilista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos kommentistasi :) Voisinpas käydä vaikka tutustumassa arvontaan vähän lähemmin! Karkkibuffaa emme ole suunnitelleet, mutta parempi laittaa hyvä kiertoon vaikka sitten häissä, jos sattuu arpaonni omalle kohdalle. ;)

   Poista