lauantai 27. helmikuuta 2016

Lahjarasian makeover

Minun piti käydä pari päivää sitten Sinellissä aivan muilla ostoksilla, mutta löysin sieltä sattumoisin kontaktimuoveja useissa eri kuoseissa. Sain niistä inspiraation tuunata se perhoskuosinen huomenlahjarasia hieman tyylikkäämmäksi, koska kontaktimuovilla päällystäminen ei tuntunut liian hankalalta; onhan moni meistä varmaan päällystänyt muovilla vuosikaudet omia koulukirjojaan peruskoulussa. ;)


Alkutilannehan näytti tältä. Valitsin mustan mattapintaisen muovin ja ostin kylkeen vielä mustaa satiininauhaakin. Ajattelin alun perin, että olisin taiteillut sen kontaktimuovin päälle siten, että nauhan reunat menevät muovin alle rasian sisäpuolelle, mutta tajusin onneksi ajoissa, että rasia ei välttämättä mahdu menemään enää kiinni, jos siihen väliin lisää jotain ylimääräistä, joten jätin idean toteuttamatta.

Ehkä pintamateriaalilla oli vaikutusta asiaan, mutta tykkäsin siitä, että kontaktimuovi ei heti ekalla yrittämällä takertunut rasiaan kiinni, vaan sitä sai rauhassa mallailla paikoilleen useampaan otteeseen. Olin oikeasti tosi yllättynyt siitä, kuinka siisti lopputuloksesta tuli, koska lähdin päällystämään rasiaa sen kummemmin suunnittelematta. Muovin, reunojen sekä taitteiden leikkaaminen oli kuitenkin loppupeleissä melko millintarkkaa puuhaa ja olinkin aivan varma, että onnistun jotenkin jättämään väliin kaiken maailman ilmakuplia ja ruttuja ja joudun uudelleen laatikko-ostoksille!Voilà! Lopputulos näyttää tältä. :) Nauhan päätin loppujen lopuksi vain solmia rasian ympärille. Tykkään erityisesti tuosta vaalean sinisestä sisäpinnasta ja tajusin juuri, että se taitaakin olla meidän häiden ainoa "something blue..." <3 Huomasin muuten jälkikäteen, että tuohon mustaan pintaan jää ikävästi sormenjäljet näkyviin, jos sitä kovasti käpälöi, mutta ne saa onneksi pyyhittyä kostealla paperilla pois. Silti ei kovin kiva ominaisuus.

Tässä kävi sitten kuitenkin niin, että tuunauksen jälkeen valokuvat ovat kehyksineen sen millin liian isoja tuohon rasiaan! :( En ymmärrä, miten se on mahdollista, koska pidin huolen siitä, etten liimaa kontaktimuovia ihan pohjalle asti, mikä saattaa vaikuttaa rasian kokoon. Miehellä on kuulemma mattoveitsi jossain tallessa, joten päätin, että jossain vaiheessa vedän raakasti sillä kehyksien reunoja hippusen kapeammaksi, mutta sitä hommaa ei kannata varmaan lähteä tekemään vapaalla kädellä. :D Huh, onpas muuten tullut tehtyä aika hurjan paljon diy-juttuja näiden häiden eteen! Enpä olisi ikinä uskonut, koska viimeisistä askarteluista on kuitenkin varmaan se kymmenen vuotta aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti