maanantai 29. helmikuuta 2016

Epävarmuustekijöitä

Kun kiukuttaa, niin kirjoittaminen auttaa, eli ihan loistavaa, että tämä blogi on olemassa. Älä siis lue enempää, jos valituspostaus näin maanantain kunniaksi ei nappaa.

Nyt nimittäin kyrsii ihan sikana tuo vihkijädilemma! Espoon, Vantaan ja Helsingin maistraatit on tosiaan poissuljettuja ja tänään tuli Espoon käräjäoikeudesta viestiä, että ei heillä ole ketään vapaana siellä... Sinnikkäänä tyttönä kysyin kuitenkin, voinko laittaa vielä myöhemmin uuden tiedustelun tulemaan, jos heilläkin vaihtuvat notaarit siellä samalla tavalla kuin Vantaalla, mutta sanoivat vain, että laita tiedustelua sitten joskus lähempänä hääpäivää. Huoh!

Sama sitten odottaa sinne huhtikuulle, jolloin Helsingin oikeustalolta pystyy aikaisintaan kysymään vihkimisestä. Mietin myös, milloin uskallan laittaa uutta kyselyä Vantaalle, koska sieltä sanottiin vain ylimalkaan, että kysy uudestaan maaliskuun alussa, jolloin heillä vaihtuvat ne notaarit. Mutta milloin on maaliskuun alussa, etten laita viestiä kuitenkaan liian aikaisin ja homma tyssää sitten siihen?!

Kahlasin tänään kaikki toimipaikat läpi, joista voisi saada vihkijän ja joiden ajomatka kestäisi alle tunnin meidän hääpaikalle. Pistin todella kauniin, ystävällismielisen sekä anelevan tiedustelun sähköpostilla menemään ja nyt sitten odottelen vastauksia Hyvinkään, Itä-Uudenmaan ja Tuusulan käräjäoikeuksilta sekä Uudenmaan maistraatista. Tuohon jälkimmäiseen kuuluu HKI, Espoon ja Vantaan yksiköt, mutta myös muutama muukin toimipaikka, jotka olisivat vielä ihan järkevän ajomatkan päässä. Miksei pk-seudun toimipisteistä voitu saman tien vinkata olemaan vielä noihin paikkoihin yhteydessä?!

Mielessä kävi jopa, että kehtaisinko pyytää jostain kirkosta pappia toimittamaan jonkun liiton siunausseremonian, jos siihen ei ole pakko ympätä mukaan mitään uskonnollista. :D Tuskimpa sieltä kuitenkaan ketään tulee puhumaan pehmoisia kahdelle kirkkoon kuulumattomalle syntiselle eikä se oikein tunnu omalta ajatukselta, vaan päinvastoin tekopyhältä. Ja mitään seremoniamestaria en halua vetämään showta, koska minulle avioliitto on kuitenkin vakava asia.

Ihan sama, vaikka olisi kuinka kaupungin virkamies ja vihkimiset yksi työ pahnan pohjimmaisena muiden tärkeämpien töiden alla, mutta se ei silti estä tsemppaamasta paskan asiakaspalvelun kanssa sekä ennen kaikkea tiedottamaan asioista selkeästi nettisivuilla! Vähentäisi varmasti heidänkin työtaakkaansa, kun ei tarvitsisi jatkuvasti vastailla morsmaikkujen kyselyihin (ja vastaisivat sitten samalla vaivalla kunnolla eikä millään ärsyttävällä kahdella sanalla!). Minäkin olisin voinut alusta asti asennoitua suunnittelemaan ihan toisenlaista hääpäivää...

Mutta kun ihan epistä, että jotkut muut saa, mutta miksi minä en! >:(

Täytyy nyt vain uskoa, toivoa ja rakastaa, että jostain päin näytetään vihreää valoa. Olen jo vähän yrittänyt totutella ajatukseen, että kutsut lähtisivät maaliskuun viimeisen viikon sijaan liikkeelle vasta huhtikuussa ja joko a) en tiedä osallistujamäärää enkä yhtikäs mitään toukokuun suunnittelupalaverissa tai b) pyydän sen palaverin kuitenkin vasta kesäkuulle, mikä on juhlatilalle huono ajankohta sesongin takia enkä tiedä järjestyykö se edes silloin.

Pitäisikö kutsujen teksti muotoilla jotenkin ylimalkaan siten, ettei siinä varsinaisesti puhuta vihkimisestä mitään, lähettää ne ajallaan menemään ja toivoa sen vihkijän järjestymistä jotenkin matkan varrella ja jos ei onnistu, niin eipähän tule kenellekään yllätyksenä/pettymyksenä sitten. Hääjuhlat ilman vihkimistä ovat vain... juhlat ja vielä on ainakin tekemistä sen suhteen, ettei ajatus aiheuta minussa välitöntä BLAAH -reaktiota. Mitä hittoa me siellä se alkuaika sitten tehdään? Ja ei meidän ole mitään järkeä tehdä mitään entrancea vieraiden keskelle, jos mitään kohokohtaa ei ole! Olemmeko vieraita vastassa täydessä tällingissä ovella ja sitten vain hiphei, aletaan syömään?

Vituttaa koko asian ajatteleminenkin ihan huolella. :D


6 kommenttia:

 1. Toi sun taistelu kuulostaa kyllä niin turhauttavalta! Toivotaan, että asiat järjestyisivät parhain päin mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Asioilla on AINA tapana järjestyä ja kummasti auttaa, kun purkaa höyryjä välillä ulos eikä jää märehtimään joutavia. :D

   Poista
 2. Äh, harmittavaa! TässäTässä postaus mihin me päädyimme, kun itse en edes jaksanut lähteä tuohon taisteluun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos tosi paljon oman visiosi jakamisesta! Kävinkin jo kommentoimassa myös blogiisi. :) Jos mikään muu ei auta, niin voisin nyt hyvinkin kuvitella meille samantyylisen vihkikaavan ja saisimme siis kutsut ajallaan postiin, kun ei tarvitse stressata, milloin ja miten sisältö saadaan toteutettua ja sinne kutsun väliin. Kiitos tuhannesti! <3

   Poista
 3. Tosi harmi juttu! :/ Toivottavasti asia ratkeaa parhain päin.

  Olisitko halunnut/ehtinyt osallistua juhla-aiheiseen kyselyyni? Teen opinnäytetyötäni liittyen tapahtumien visuaaliseen tuotantoon ja minusta olisi upeaa, jos sinulla olisi halua ja aikaa vastata kyselyyni! Kyselyni käsittelee juhlia ja niiden ulkonäköä. Kysely löytyy alla olevasta linkistä. Kiitos paljon jo etukäteen! 
  https://docs.google.com/forms/d/1rOWC5ZMUcHgsv9aa_8DWJ71Di6UMQVSzHXi34p7ubxo/edit?usp=drive_web

  Terkuin, Marjo/Elämäni päivä
  http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Asia on itse asiassa jo ratkennut, kunhan vain ehtisin kertoa siitä täälläkin, haha :D Ja huh!

   Käyn mielelläni vastaamassa kyselyysi! :) Palvelujen tuottamisen ko:sta valmistuneena ja väännettyäni opparin teemajuhlien tuotantoprosessin kuvauksesta silloiselle työnantajalleni tiedän, että kaikki apu saattaa olla tarpeen. ;) Tsemppiä sinulle tämän kanssa!

   Poista