lauantai 13. helmikuuta 2016

Mahtiperjantai!

Tänään on tapahtunut niin paljon kaikenlaista, että olen menkkapäissäni ollut jopa vähän liikuttuneessa mielentilassa!

Ensinnäkin, tänään rapsahti 4 kuukautta koeaikaa täyteen, mikä tarkoittaa sitä, että työt jatkuvat onneksi vielä tulevana maanantaina ja saan siitä päivästä lähtien hippusen parempaa palkkaakin. Olemme käyneet tällä viikolla ns. loppukeskustelut läpi ja tänään sain vihdoinkin selville, että minulle maksetaan täysi bonus koeajalta, mikä yllätti kyllä täydellisesti! :) Vaikken ole mitään massiivisia virheitä tehnyt tai saanut negatiivista palautetta, niin uskalsin silti haaveilla vain puolikkaasta bonuksesta tai siitä pikkuisen yli...

Ihanaa, tämä tekee enemmän kuin hyvää hääsäästöilleni tiukan joulu- ja tammikuun jälkeen ja kun kävin budjetin kimppuun, niin tajusin, että minulla saattaisi olla sittenkin mahdollisuus palkata kuvaaja meille koko päiväksi sen pelkän potrettikuvauksen lisäksi! <3 Hääryhmässä on ollut niin kauniita juhlakuvia, että alkoi jo harmittamaan, ettemme tule saamaan omista juhlista yhtä ammattitaidolla otettuja kuvia, vaikka toki videokuvaaja saakin varmasti ikimuistoisen koosteen talteen juhlistamme. Nyt siis vain entistä motivoituneempana jatkamaan säästämistä! :)

Myös liuta tilauksia on tupsahtanut tänään Suomeen asti. Aavistelin oikein, kun sain eilen postin lähetysilmoituksen ja tänään haetusta paketista paljastuikin ihan hitokseen pitsiä! Se oli niin ihanaa ja juuri sitä väriä, mitä olen metsästänyt ympäriinsä!Kaikelle on näköjään tarkoituksensa: tästä kankaasta ei saa leikattua kovin kauniita reunoja kutsuja varten, joten ajattelin odottaa nyt kerrankin rauhassa vielä sen toisen lähetyksen, jossa on valmiit reunat. Päätin pitää tämän tilauksen kuitenkin itselläni ja leikata kankaasta kaitaliinoja meidän pöytään sekä lahja- ja photobooth-pöytiin, mihin tarkoitukseen tämä pitsi sopiikin aivan todella hyvin. <3


Photoboothista puheenollen, kun pääsin kotiin, eteisessä odotti kaksi muuta propsitilaustani ja pääsin vihdoin valitsemaan kokonaisuuden kaikista vaihtoehdoista. Tilasin tuotteet täältätäältä sekä täältä ja varsinkin tuon viimeisen linkin takaa paljastui aivan todella hyvälaatuiset propsit ja niitä oli niin paljon, että niistä oli helppo napata parhaat päältä kokoelmaan. Ihastuin etenkin noihin esinekuviin, joita ei tarvitse laittaa kasvoille! :)

Toiset propsit, joiden piti oikein olla hääteemaiset, olivat sen sijaan pienoinen pettymys. Tuotteet olivat aivan liian pieniä ja kelpuutinkin niistä vain kaksi kappaletta jatkoon. Lisäksi pahvit olivat likaisen oloisia ja yhden propsin takaa löysin jopa jotain liimaakin, joten myydäänköhän näitä eteenpäin käytettyinä?

Mustat puhekuplat olivat vääntyneet hieman lähetyksen aikana, mutta sitä tuskin huomaa valokuvissa. Saman mallisia kuplia oli paketissa enemmänkin, mutta otan niitä vain sen verran, kuin saamme järkeviä tekstejä keksittyä. Pakkauksen mukana tuli liitu, mutta aion kirjoittaa tekstit valkoisella permanenttitussilla, jolla askartelin joulukortitkin, koska voi olla, että liitu on kaikkialla muualla kuin paperissa sitten loppuillasta. Näitä on varmasti muuten helppo askarrella itsekin! Luulin, että puhekuplat olisivat jotain "liitutaulumateriaalia," mutta ovat siis mustaa pahvia.

Pakkausten mukana tuli ohuita puutikkuja ja kiinnitän ne myöhemmin propseihin teipillä. Lisäksi täytyy miettiä vielä joku taustaratkaisu ja miten sen kiinnittää paikoilleen juhlapaikalla. Kamera ja jalusta meillä onneksi onkin. Ostin muuten tänään kotimatkalla myös kehykset photobooth -pisteelle, johon laitetaan ohjeet sekä kynäpurkin ja tusseja vieraskirjeiden yhteyteen. :) Kiva, kun saa tuollaisia pieniä pakollisia, mutta ei niin hauskoja hommia hoidettua myös alta pois välillä!


Sneak a peek, höhö.

Eikä siinä vielä kaikki! Myöhemmin ovikello soi ja minulle tuotiin eräs lähetys okein kotiovelle. Oli kerrankin kiva olla valmiiksi kotona, niin ei tarvitse kaikkea hakea Postista asti. :) Onneksi mies oli myöhään töissä, koska paketista löytyi lahjarasia, jonka tilasin huomenlahjakuville.

Olen miettinyt pääni puhki, millaisessa paketissa antaisin huomenlahjan: sopivaa kirjekuorta ei tuntunut millään löytyvän ja vähintään yhtä vaikeaa oli yrittää löytää sopivan isoa ja tarpeeksi matalaa lahjarasiaa, mutta vihdoinkin onnistuin löytämään sellaisen täältä. Maksu onnistui helposti ja tilaus saapui viikon kuluessa, joten olen ostokseeni enemmän kuin tytyyväinen. Olisin kyllä halunnut ostaa mieluummin jonkun tyylikkään yksivärisen rasian ja ajattelinkin päällystää tuon jollain paperilla, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että minun taidoillani lopputuloksesta tulee melko paska. :D

Onko tuo perhoskuosi liian naisellinen ja ei-sopiva? Toisaalta, laatikon sisältö on kyllä melko naisellinen, joten kävisi sen puolesta yksi yhteen. ;) Kuvat mahtuivat myös juuri ja juuri boksiin (huh!), joten päällystämisen kanssa pitäisi olla siinä suhteessa tarkkana, ettei tilavuus kärsi samalla! Luulenpa, että sinetöin laatikon vain nauhalla sekä kääräisen lahjapaperiin, jonka jälkeen se on valmis.

Olen tilaillut myös muita juttuja tässä hiljattain, joten toivottavasti pääsen kertomaan myös niistä piakkon. :) Alan jo toistaa itseäni, mutta tärkeintä olisi kuitenkin tällä hetkellä, että se toinen pitsitilaus löytäisi vielä perille!

6 kommenttia:

 1. Kuullostaapa mahtavalta viikonlopun aloitukselta! Iso peukku kokopäivän kuvaukselle, kuvia on varmasti aivan ihana fiilistellä jälkikäteen ja olen itsekin iloinen, että meille tulee myös kokopäivän dokumentaarinen kuvaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ensin, että varmasti vieraat osaavat ottaa ihan kivoja kuvia juhlista ja kaiken näkee kuitenkin siitä videokoosteesta, mutta nälkä kasvaa syödessä ja nyt haluaisin ehdottomasti ammattilaisen ottaman koosteen päivästä! Voi minua... :D Mies murisee, että kiva kun siellä pyörii sitten ympärillä kaiken maailman kuvaaja-armeijat, mutta tiedän, että tämä on hyvä juttu ja pitää vain saada vielä mieskin vakuutettua asiasta :D

   Poista
 2. Itse ehdottomasti päällystäisin tuon laatikon. Varsinkin, kun kuvissa näyttäisi olevan tyylikkäät mustat reunat, niin nuo perhoset ei oikein niihin sovi.:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, pakko se varmaan on kun olen tuota laatikkoa aikani tuijotellut. :D Ärsyttää, kun mistään ei löydy tuollaisia saman mallisia laatikoitaaa... Saa antaa vinkkiä!

   Poista
 3. Hei Sofia,

  En löytänyt sähköpostiosoitettasi blogistasi. Minulla on sinulla kuvaukseen liittyvä ehdotus. Laitatko viestin haavalokuvaaja@luukku.com, niin kerron tarkemmin. Yst.terveisin

  VastaaPoista