tiistai 8. joulukuuta 2015

Välicheck

Onneksi aloitin hääsuunnitelmat "liian aikaisin," koska on ollut todella rentouttavaa ja koukuttavaakin kiinnittää rauhassa yksityiskohtiin ja erilaisiin vaihtoehtoihin huomiota ilman turhaa aika- ja budjettipainetta. Yllättävän paljon onkin saatu aikaan tässä viimeisen vajaan neljän kuukauden aikana, jolloin pistin tosissani tohinaksi! Ajattelin tässä välissä tarkistaa, missä mennään ja mitä oleellista on vielä tekemättä.

Hankittu:
- Oma hääpuku ja asusteet
- Oma sormus
- Huomenlahjakuvat
- Kaasojen mekot (vielä tosin sovittamatta)
- Kaasojen kiitoslahjat
- Kuohuviinilasit kaiverruksilla
- WC-korit
- Osa koristeista (helminauhat, koristekivet)
- Häätanssikappaleen päättäminen

Varattu:
- Juhlapaikka (sis. kattauksen, menun, henkilökunnan, siivouksen)
- Häävideokuvaus
- Potrettikuvaus
- DJ
- Hääyö
- Kampaus ja meikki

Hankkimatta:
- Miehen sormus
- Esteiden tutkinta ja avioehto
- Alusvaatteet hääpuvun alle
- Huomenlahjakuville kuori/pahvinen rasia
- Kukat (kimppu, vieheet, pöytäkukat)
- Juomat
- Kutsukortit
- Osa koristeista (maljakot, kellukynttilät, peilialuset, menu/ohjelmapidikkeet)
- Kaikki paperimateriaali
- Hääkarkit/vieraslahjat
- WC-korien sisältö (ja se Lambi-vessapaperi...)
- Kakkukoriste
- Opastekyltit?
- Isälle ja äidille jokin pieni muisto
- Häämatkatilin avaaminen
- Biletyslistan luominen DJ:lle

Varaamatta:
- Maistraatti
- Kaunistautumispaketti (kynnet, kasvohoito, hiusten värjäys brassi, solarium(?))
- Taksikuljetukset
- Tanssitunti?
- Miehen juhlapuku

Noh, kyllä tuota tekemistä näköjään vielä riittää ihan tarpeeksi! :D

Erittäin oleellinen seikka juhlien kannalta ja prioriteettilistani ykkösenä on tuo hemmetin Maistraatti, josta olen saanut vähän eri tietoa eri paikoista. Aion heti vuoden vaihteen jälkeen hyökätä puhelimeen ja varata meille Vantaalta vihkijä, että ei varmaan jäädä ilman. Toivottavasti operaatio sujuu kivuttomasti ja kuten olemme toivoneet... Hankalaa rentoutua ennen kuin asia on lyöty lukkoon!

Seuraavana vuorossa alkaa olla myös kutsujen suunnitteleminen, jotka postitan heti maaliskuussa kun maistraattiasia on ensin lyöty lukkoon. Samalla voisi alkaa näpertelemään myös pöytäkortteja ja kiitoslahjoihin tulevia lappusia.

Viimeisimpinä valloituksina sovin huomenlahjakuvaajani kanssa, että hän tulee ottamaan meistä myös potrettikuvat ennen vihkimistä :) Tulee olemaan ainakin itselleni helpot kuvaukset kun meillä synkkaa niin hyvin yhteen. En ole myöskään tainnut DJ:sta mainita sanallakaan, mutta hänet varasin viikkoja sitten ohjelmatoimistosta erittäin hyvän tarjouksen pohjalta ja hän tulee vajaaksi viideksi tunniksi loppuillasta kohottamaan tunnelmaa.

Lisäksi itselleni helppoja heti hankittavia asioita ovat alusvaatteet, paketti huomenlahjakuville, vessakorien sisältö, kakkukoriste, isän ja äidin muistaminen, bilelistan tekeminen ja tilin avaaminen. Sitten aletaankin varmaankin jo tulla kevättä kohden ja täytyy alkaa sopia tapaamisia eri tahojen kanssa. Tapaamisten myötä saan toivottavasti myös lopun to do -listasta ruksittua yli. :) Helpommin sanottu kuin tehty, koko hääpäivän logistinen puolikin on vielä ihan auki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti