sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Juomien ensimmäinen valintakierros on alkanut


Olipas sellainen liskodisko -risteilyviikonloppu, että ei ole vähään aikaan ollutkaan! Olimme tyttökaveriporukalla Tallinnan reissulla perjantaista lauantaihin ja voin sanoa, että tylsä koti-ilta kättelykierrosta telkkarista katsoen tuntuu tällä hetkellä paremmalta kuin hyvältä! Hyvää itsenäisyyspäivää myös kaikille. :)

Reissun päämääränä oli myös ostaa muutamia viinejä, joista toivottavasti löytyvät ne parhaat tarjottavaksi hääpäivänä ruoan kanssa. Näitä on onneksi aikaa maistella hyvässä seurassa koko lopputalvi ja kevät, koska tällä hetkellä on sellainen boogie, että alkoholia ei tule tekemään mieli vähään aikaan...

Olen saanut huikeita vinkkejä Facebookin hääryhmästä ja keskustelujen pohjalta rajasin punaviinin Pinot Noiriin sekä valkoviinin Rieslingiin, joiden pitäisi sopia mahdollisimman monenlaiseen makuun. Tutkin vielä Alkon sivuilta, mitkä juomista sopisivat kasvis- ja kalapainotteisen noutopöydän kanssa yhteen sekä löytyykö niitä myös SuperAlkosta. Jatkoon pääsivät seuraavat vaihtoehdot:

 

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir. Alkon sivuilla tätä chileläistä punaviiniä kuvaillaan keskitäyteläiseksi, keskitanniiniseksi, kirsikkaiseksi, herukkaiseksi, mausteiseksi ja hennon toffeiseksi. Sopii erityisesti porsaan, kanan, kalkkunan, pataruoan ja noutopöydän kanssa tarjoiltavaksi. SuperAlkon sivuilla juomaa myydään vajaan 5 euron hintaan.


Casillero del Diablo Pinot Noir. Alko kuvailee tätä chileläistä punaviiniä keskitäyteläiseksi, keskitanniiniseksi, kirsikkaiseksi, kevyen vadelmaiseksi ja hennon tammiseksi. Sopii tarjoiltavaksi kanan, salaattien, kasvisruoan, pastan, pizzan ja porsaan kanssa. SuperAlkossa pullo maksaa 6,50 euroa. 


Cono Sur Bicicleta Riesling. Alkon mukaan tämä chileläinen valkoviini on kuiva, hapokas, hedelmäinen, kypsän sitruksinen, kevyen viheromenainen ja hennon mineraalinen. Sopii hyvin vähärasvaisen kalan, äyriäisten ja itämaisen ruoan kanssa tarjoiltavaksi sekä myös aperitiiviksi. SuperAlkossa pullon hinta punaisen kaverinsa tapaan vajaat 5 euroa. Tällä kertaa emme käyneet SuperAlkossa, vaan sataman lähellä kauppakeskuksen yhteydessä olevassa Calle -viinakaupassa, josta ei tuota Rieslingiä löytynyt, joten ostin sitten Sauvignon Blancia. Toivottavasti ne eivät eroa kovin paljon toisistaan.


Devil's Rock Riesling. Alkon sanoin tämä saksalainen valkoviini on puolikuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, ananaksinen, viheromenainen, hennon yrttinen ja sopii tarjoiltavaksi salaattien, kasvisruoan, kuivan kalan ja itämaisen ruoan kanssa. Tallinnan puolella pullon hinta on vajaat 6 euroa. Tätä en harmikseni onnistunut Callesta löytämään ollenkaan, joten ostan tätä pullollisen varmaan ihan täältä kotimaan kamaralta. Tuo viinin nimi näin häitä ajatellen myös hieman mietityttää, mutta ei sillä saisi olla oikeasti mitään väliä, kunhan sisältö on erinomaista. :D

Alkumaljana tarjoiltavan kuohuviinin suhteen olen vielä vähän epävarma, mutta olen yrittänyt etsiä mahdollisimman neutraalia, moneen makuun sopivaa juomaa. Kuoharia en ostanut vielä ollenkaan, koska korttini toimivuuden kanssa oli ongelmia ja kaverini joutui maksamaan juomat puolestani, joten en viitsinyt hänen kukkaroaan rasittaa liikaa, vaikka maksoinkin ostokset hänelle heti takaisin. Jossain vaiheessa voisin kuitenkin ottaa testiin tämän:


Castellblanc Cava Seco/Semi Seco. Alkon sivuilla tätä espanjalaista kuohuviiniä kuvaillaan puolikuivaksi, keskihapokkaaksi, hedelmäiseksi, kevyen aprikoosiseksi, hennon yrttiseksi ja SuperAlkosta pullollinen lähtisi matkaan vajaan 6 euron hintaan. Arvon vielä hieman puolikuivan ja puolimakean välillä, mutta noin muuten tämä kuohuviini vaikuttaa ihan sopivalta vaihtoehdolta. Hyviä vinkkejä otetaan kuitenkin edelleen vastaan!

Alkumaljoja tarjoillaan luonnollisesti vain lasi per vieras ja viinejä laskeskelin menevän 2-3 kaatoa yhtä henkeä kohden. Loppuillasta siinä bileiden alkaessa tarjoamme mietoja juomia noin 3 tölkkiä per vieras. Tallinnasta ajattelin ostaa siis viinien lisäksi myös kuivaa omenasiideriä ja lonkeroa sekä muutamaa eri olutta, jotka mies ilmoitti haluavansa valita.

Myöskään alkoholitonta juomatarjoilua ei saa unohtaa ja haluan, että myös se on loppuun asti mietitty sekä monipuolinen. Näin alustavasti olen miettinyt, että tarjolla olisi koko porukalle kivennäisvettä, jääteetä, Coca colaa ja mahdollisesti myös kotikaljaa, jos sen saisi järjestymään Bäckbyn kautta. Alkumaljaksi haluaisin Pommacin sijaan tarjoilla alkoholitonta kuohuviiniä, kuten esimerkiksi Eminazeroa tai Prinsessaa, jotka Alkon sivuilla vaikuttivat itse asiassa olevan ainoat ei niin makeat vaihtoehdot. Olen kieltämättä vähän hukassa myös noiden holittomien kanssa, mutta eiköhän nekin saada hyvin valittua ajan kanssa! :)

Nyt vain pullot auki ja makunystyrät hereille, huhhuh. Onneksi joulu ja uusivuosi tekee tuloaan ja ajattelin esimerkiksi muutaman vaihtoehdon viedä aattona porukoille, jossa voimme jakaa viiniä monen hengen kesken. Määrien suhteen auttaa puolestaan sitten myöhemmin Juomanlaskija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti