lauantai 12. joulukuuta 2015

Off Topic: DIY karkkikuuset

Lupaan, että tämän postauksen jälkeen loppuu jouluhype kertakaikkiaan ja palaan ruotuun hääaiheiden pariin! Minulta loppuvat myös askarteluprojektit, joten sekin saattaa vaikuttaa asiaan. :D Askartelinpaskartelin kuitenkin vielä muutaman karkkikuusen lahjoiksi ja ajattelin myös kertoa projektista lyhyesti muutamalla sanalla.


Ostin Sinellistä pari 30 cm korkeaa styrox-kartiota, jotka maalasin siniseksi peiteväreillä. Kannattaa ehkä käyttää jotain muuta maalia, koska väriä sai sutia kunnolla pintaan ennen kuin tarttui kiinni, mutta kuivuttuaankin sinistä irtosi käsiin tosi helposti.


Sitten karkkikaupoille! Ostin käärepaperin värin ja konvehtien maun perusteella laatikon Fazerin sinistä, Fazerin piparinmakuista suklaata ja kaksi laatikkoa Pandan Tonttu-konvehteja. Vinkkinä riippuen kiinnitystavasta, ne sellaiset täytteeltään "löysät" suklaat kannattaa sivuuttaa kaupassa heti alkuunsa, koska tosi kiva sitten, jos täytteet valuvat pitkin kartiota, kun suklaita kiinnittää tai ne rikkoutuvat kuljetuksen yhteydessä.



Päätin kiinnittää suklaat kartioon cocktail-tikuilla. Leikkasin tikut puoliksi, jotta menevät helpommin paikoilleen. Vinkkinä, tikku kannattaa leikata viistoon, niin myös toinen pää säilyy terävänä ja helpottaa työtä kummasti. :) Tonttu-karkit olivat pehmeämpiä marmeladitäytteisiä, joten pistin ensin suklaaseen reiän ja tämän jälkeen asetin tikun paikalleen kartioon ja suklaa kiinni tikkuun. Jos olisin painanut sen kuvan esittämällä tavalla, tikku olisi tullut heti suklaasta läpi.


Päätin asettaa suklaat hieman viistoon, koska netistä bongaamistani kuvista sellaiset suoraan asetetut karkit törröttivät mielestäni liikaa ja hävitti kuusimaisen muodon. Ensimmäisen rivin jälkeen ajattelin kyllä, että mitä hittoa tästä tulee ja pitääkö kuitenkin lähteä vielä lahjaostoksille! :D Suklaiden asettelu oli kuitenkin tosi helppoa alkuhaparoinnin jälkeen ja sain kuin sainkin valmista aikaan. Kannattaa muuten ostaa ihan sikana niitä konvehteja, koska niitä uppoaa yllättävän paljon yhteen kartioon.


Latvaan voi askarrella jonkun joulutähden tai muun vastaavan, mutta koska en sellaista harrasta, niin yritin peittää kärjen tuolla nauhalla, vähän tuli säälittävän näköinen, haha! :D Nauhan pitäisi olla tuplasti leveämpi, että näyttäisi joltain, mutta mennään nyt tällä viritelmällä.


...Ja lopuksi sellofaanit ympärille, voila! Näyttää ihan oikeasti livenä vähän hienommalta, yhyy (asettelin myös tuon punaisen lahjanarun myöhemmin vähän kuohkeamman näköiseksi)... :'D Ajattelin, että lopputuloksesta olisi tullut vähän paremman näköinen, mutta ehkä vedän taas ajatus on tärkein -kortin esiin ja annan kuuset omille ja miehen vanhemmille lahjaksi jouluna. Suklaat maistuvat kuitenkin aina hyviltä, vaikka ovat vähän reikäisiä.


Loppuun vielä bonuskuva minun superhienoista joulukynsistä, jotka on taitellut lahjakas Liina, löytyy netistä Kohokukkia -hakusanalla (ja tuo nimetön kynsi on ihan oikeasti karvainen!!! <3). Eikä muuten tarvitse kahta kertaa miettiä, kuka tulee tekemään hääkynteni. Nyt on tosiaan kaikki valmista joulua varten, voi kun vielä saataisiin tänne etelään sitä lunta... 

2 kommenttia:

  1. Vinkki! :)

    Styrox kannattaa ensin pohjustaa gessolla ja kuivata, jonka jälkeen maali pysyy paremmin kiinni. Tasaisimpaan tulokseen, jos oikeen haluaa nähdä vaivaa, pääsee usealla gessokerroksella (maalaus -> kuivatus -> maalaus jne) ja hiomalla. :D

    Mutta tosi kiva idea, parempi kuin ihan tavallinen konvehtirasia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitos vinkistä, täytyi ihan googlettaa, että mitä tuo gesso oikein on, haha! :D Onneksi peiteväreillä peittyi tuo valkoinen pohja riittävästi, mutta ikävää kun väriä tarttui jatkuvasti sormiin, kun väkersin noita konvehteja kiinni

      Poista