tiistai 6. lokakuuta 2015

The Dress & Accessories

Kaivoin häämekkoni muutama viikko sitten esiin komeron perukoilta kun piti ihan muistin virkistykseksi tarkistaa, millainen se taas olikaan. Tarkoitukseni oli lähteä ostamaan mekkoon sopivia asusteita, joita ei sillä reissulla löytynytkään, mutta tämän jälkeen on ollut pakko käydä tasaisin väliajoin hypistelemässä pitsejä ja sifonkia.

Ajattelin ensin, etten halua laittaa mekostani kuvaa tänne blogiin, jotta vieraat eivät näe sitä etuajassa. En ole kuitenkaan mainostanut blogini olemassaoloa sukulaisilleni tai ystävilleni, joten ehkä kuitenkin uskallan näyttää teille, millainen se on ja säilyttää samalla salaisuuteni.


Omaan makuuni aivan täydellinen edelleen! Mekon helmassa ei oikeasti ole sitten mitään harmaata aluetta, vaan luultavasti varjoni vääristää väriä, haha! Helma on myös ryppyinen ja alle pitäisi laittaa vielä tyllialushame, jotta se pääsisi kunnolla oikeuksiinsa. Tuttuni tosiaan ompeli tämän opinnäytetyönään ja projektin kanssa tuli kiire, kuten koulutöiden kanssa yleensä, joten asu kaipaa kuulemma kaikennäköistä pientä fiksausta ennen juhlapäivää, vaikka omaan silmääni se näyttää ihan valmiilta.

En ole ollenkaan ihastunut Trash the Dress-ajatukseen, joten olen miettinyt, että häiden jälkeen tuttavani voisi muokata mekon muihin juhliin sopivaksi. Helman voisi lyhentää polvimittaiseksi ja jos mahdollista, niin ainakin pitsin voisi värjätä eri väriseksi, jotta asu ei muistuta liikaa häämekkoa. Palvelisi varmasti vielä myöhemmin loistavasti muissa juhlissa!

Jostain syystä minulla on nyt kauhea pakkomielle asusteista eli kengistä, laukuista ja korvakoruista! Haluaisin puhtaanvalkoiset avokkaat umpinaisella kärjellä ja korko saisi olla melko matala, maksimissaan 7 cm. Lisäksi kengissä pitäisi olla myös pitsiä, jonka voisi myöhemmin värjätä esimerkiksi tuunattuun mekkoon sopivaksi (tai sitten ihan muun väriseksi) jatkokäyttöä ajatellen.

Etsintöjähän en ole vielä edes kunnolla aloittanut, mutta mielikuvani on, että Suomesta löytyy paljon satiinisia kenkiä ja vähemmän pitsisiä. En haluaisi metsästää kenkiä netistä, vaan sovittaa ne suoraan paikan päällä liikkeessä. Täytyisi varmaan tehdä salapoliisityötä ja kartoittaa, milloin keskustan hääliikkeissä alkavat alennusmyynnit. Voi myös olla, että keväällä valinnanvaraa on paljon runsaammin?



Johonkin tämäntyyppiseen olen päätymässä. Ehkä kuitenkin mallin tulisi olla melko simppeli ilman turhia krumeluureja ihan jo jatkokäyttöäkin ajatellen. Minua myös viehättää tuo läpinäkyvä pitsi, mutta saa nähdä, löytyykö sellaisia kaikki muut kriteerit huomioiden.

Mielestäni häämekon kanssa on puettava korkokengät edes sitten matalalla korolla, joten en aio hankkia mitään balleriinoja saati tennareita loppuiltaa varten. Jotkut lenkkarit jalassa lässäyttäisi kyllä oman juhlavan fiilikseni kertaheitolla! :D Sitä suuremmalla syyllä kenkien tulisi istua kuin hansikas ja kiirehdin niiden ostoa, jotta ehtisin ajaa niitä kotikäytössä sisään mahdollisimman pitkään (mielikuva imuroimassa verkkarit ja valkoiset korkkarit jalassa, heh...).


Löysin muuten tällaiset söpöt asusteet nettisivuja selaillessani! En vain keksi, missä tilanteessa näitä koristuksia voisi käyttää. Hääyönä pitsihepenet päällä? Ehkä ei... Jostain syystä mieleeni tulee näistä ranta- tai hippihäät. :) Sandaalien kanssa voisi toimiakin.

Laukkua tai korvakoruja en ole vielä miettinyt sen kummemin, koska mielestäni niiden ostaminen on helpompaa. Laukku voisi olla ihan simppeli kirjekuori/clutch-malli ja siinä ei välttämättä tarvitsisi olla pitsiä ollenkaan, korkeintaan helmiä, jos niitäkään. Kangas ei kuitenkaan saisi olla kiiltävää, koska mekkokaan ei kiiltele ollenkaan ja jälleen olen törmännyt pitkälti satiinisiin laukkuihin... Korvakoruiksi olen miettinyt hopeisia riippukorviksia pisaranmuotoisella helmellä ja niitä varmasti löytyy eri liikkeistä. Täytyy vain muistaa kytätä niitä alennusmyyntejä!

4 kommenttia:

  1. Kurkkaapa Rainbow Clubin Britt -kenkä. Umpinainen, pehmustettu, 6cm korko. Värjättävä. Kuulostaa aika lähelle siltä, mitä haet.

    Rainbow:lla on muutenkin läjäpäin pitsikenkiä, joissa useimmat on vielä värjättävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkistä! :) Vaikuttaapa juuri sellaisilta kengiltä, mitä olen mietiskellyt ostavani. Näköjään Rainbow Clubin jälleenmyyjiä ovat keskustassa Kaunis Morsian ja Stockan juhlapalvelu, että sieltä voisinkin aloittaa kenkäjahdin! :)

      Poista
  2. Oo onpa kaunis! Ja kiva oli löytää sunki blogiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kiitos kommentista! :) Sulla taitaa olla omat häät vasta kesällä 2017, mitä blogistasi kävin kurkkimassa? Vitsi, vastahan meidänkin häihin oli yhtä kauan aikaa! :D

      Poista