perjantai 25. syyskuuta 2015

Työmurheet vetävät pilviä taivaalle...

Äh, nyt harmittaa ihan älyttömästi, koska meikäläisen työrintamalla ei pyyhki tällä hetkellä kovinkaan hyvin!

Aloitin parisen kuukautta sitten start up-yrityksessä aivan unelmatyössä (oman alan hommissa!!), jossa olen viihtynytkin ihan hyvin. Kunnes kävi ilmi jokin aikaa sitten, että minua ei olekaan ehkä varaa palkata sinne! Tiesin, että tietyt riskit on olemassa aloittelevissa yrityksissä, otin sen riskin ja nyt se ei näköjään kannattanutkaan. :(

Kiukuttaa niin kovasti, koska olin jo ehtinyt päästä hyvään vauhtiin ja oikeasti pidin työnkuvastani, mutta nyt ei tosiaan auta muu kuin kääriä hihat korviin asti ja aloittaa uusi työnhakurumba. En todellakaan jää pyörittelemään peukaloitani ja odottamaan, saanko pitää työni vai en, vaan nyt on korkea aika alkaa turvata oma selusta.

Tämä turhauttaa todella paljon, koska tosiaan viimeisin työnhakuprosessi kesti ainakin kaksi kuukautta ja sopivia paikkoja oli hankala löytää, niin kuin jokainen ymmärtää tässä työllisyystilanteessa. Se oli todella stressaavaa aikaa, vaikka minulla oli vakityö alla, jonka varjosta sain rauhassa etsiä töitä, mutta nyt ensimmäistä kertaa elämässä todellinen työttömyyden uhka on läsnä.

Heitin heti kaikki koukut vesille ja kävin kaveripiirini läpi, josko minnekään voisi heidän vinkkaamanaan jättää avoimia hakemuksia ja juuri sain kaksi hakemusta vetämään. Itse työpaikastahan ei ole siis mitään takeita, jos tuuri käy... Sain myös entisen esimieheni minulle suosittelijaksi ja viikonloppuna kuvataan minusta miehen kanssa uusi video-CV niin sitten pitäisi olla taas arsenaali kasassa.

Kyllästyttää ihan sikana edes mennä tuonne työkkärin sivuille. :( Luulin juuri päässeeni eroon tästä koko hommasta.

Eniten mieltä painaa se, että jos oikeasti jään työttömäksi, niin vaivalla säästämäni häärahasäästöni uhkaavat huveta elämiseen ja siihen en todellakaan suostu! Saan varmaan keikkatyötä yhdestä tosi vanhasta työpaikasta, jossa olen käynyt säännöllisesti tekemässä kesätöitä ja muita lyhyitä työsuhteita 16-kesäisestä asti, jos kauniisti pyydän. Mutta tähän oljenkorteen turvaudun oikeasti vasta sitten, jos vaihtoehtona on kajota säästöihini.

Odotan myös mielenkiinnolla, mitä uusia ovia viimeisin toimenkuvani mahdollisesti avaa markkinoilla, toivottavasti saisin tästä fiaskosta edes sen pienen hyödyn irti...

Luonnollisesti tämä koko soppa on synkistänyt mielen eikä häähaaveilut ole ihan päällimmäisenä ajatuksissani. Voipi siis olla, että pistän nyt kaikki paukut sen uuden työn löytämiseen ja palaan blogini pariin KUN olen taas turvallisilla vesillä.

Ja siitä tulikin mieleen, että jos kellään on tarjota pk-seudulta esimerkiksi monipuolista toimistoalan hommia, niin täällä olisi yksi erittäin motivoitunut näppärä tehopakkaus valmiina tarttumaan toimeen, työt voin aloittaa heti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti