torstai 10. syyskuuta 2015

Back in business

No niin, täytyypäs taas palata tämän blogini pariin pienen tauon jälkeen kun olen saanut niin kivoja kommenttejakin!

Hääasiat eivät ole kadonneet mielestäni mihinkään, mutta totta puhuakseni juhlapäivään on vielä niin kauan aikaa, että oikeastaan mitään ei voida lyödä lukkoon saati lähteä ostoksille, koska pelkään, että suunnitelmat ja mielipiteet ehtivät muuttua vielä moneen kertaan matkan varrella. Koetin varata Maistraatista vihkimisaikaakin, mutta sieltä vastattiin, että ottavat varauksia vastaan aikaisintaan puoli vuotta ennen hääpäivää, joten ei auta kun yrittää helmi-maaliskuussa uudestaan, haha!

Oikeastaan kaikki ns. kiireelliset ja kriittiset varaukset on jo tehty aikaa sitten. Minulla on häämekko kaapissa odottamassa ja eräs kampaajatuttavani on lupautunut meikkaamaan ja laittamaan hiukset. Juhlapaikka on varattu ja sen myötä myös ruokapuoli, henkilöstö ja kattaukset on varmistettu. Juhlapaikan kautta voi hankkia myös kaikki kukat, mutta tämä on vielä hieman auki, koska saan kukista virallisen tarjouksen vasta ensi vuoden puolella.

Viimeisimpänä ilouutisena sain kuulla esimieheltäni, että firma tarjoaisi meille työsuhde-etuna/häälahjana hulppean auton ja kuljettajan koko hääpäiväksi käyttöön! Tämä oli todella iloinen yllätys, koska olimme mieheni kanssa ajatelleet nipistää kuljetuskustannuksista ja tilata ainoastaan taksin hääpaikalle ja myöhemmin hotellille. Myös logistinen puoli helpottuu kummasti kun olisi privaattikuski suhaamassa aamuhässäköiden ajan milloin minnekin pyydettäisiin, mitä luksusta!

Meiltä puuttuu siis tuomari vihkimään, valokuvaaja sekä DJ. Valokuvaajan osalta minulla on jo selvät sävelet ja palaankin tähän aiheeseen myöhemmin erillisessä postauksessa, mutta musiikin järjestäminen on vielä aivan kysymysmerkkinä. Miehelläni on vähintäänkin nirso musiikkimaku ja hänellä toimii paljon tuttuja musiikkialalla, joten olen ulkoistanut DJ:n hankkimisen hänen vastuulleen. Kieltämättä voisin kuitenkin pistää hieman omaa lusikkaanikin jo soppaan ja saada asiat pikku hiljaa etenemään...

Olen myös ehtinyt kaavailla alustavaa aikataulua päivälle, joka hyvin suurella todennäköisyydellä tulee olemaan seuraava, elleivät ystävät keksi johonkin väliin jotain yllätyksiä tai jäynää:

13:00-14:30      Valokuvaukset
14:30-15:00      Saavutaan juhlapaikalle
15:00-15:30      Vihkiminen
15:30-16:00      Vapaata oleilua
16:00-16:30      Puheet ja maljojen kohotus
16:30-17:30      Ruokailu
17:30-18:00      Vapaata oleilua
18:00-18:30      Sukkanauhan ja kimpun heitto
18:30-19:30      Kakun leikkaus
19:30-20:00      Vapaata oleilua
20:00-01:00      Häävalssi ja bileet alkaa
(22:00               Iltapalaa)

Joidenkin mielestä ohjelma saattaa tuntua hieman tylsältä, mutta haluamme kokonaisuudesta ehdottomasti rennon ilman tiukkoja aikarajoja. Meille on tärkeää, että vieraat ehtivät seurustella keskenään ja jos totta puhutaan niin emme ole myöskään erityisen ihastuneita erilaisiin hääleikkeihin. Vieraat täytyy joka tapauksessa kutsua kokoon vihkimisen, puheiden, ruokailun, sukkanauhan ja kimpun heiton, kakun leikkauksen sekä häävalssin ajaksi, joten eiköhän siinä ole ohjelmanumeroita kylliksi.

Arvoimme hieman tuon kuvausajankohdan kanssa ja lopullinen päätös syntyi kummitätini kertomuksen perusteella. Hän oli käynyt tänä kesänä maistraattihäissä ja kuulemma vihkimisen jälkeen hääpari oli poistunut kokonaiseksi kahdeksi tunniksi kuvattavaksi, jonka aikana vieraat olivat saaneet hengailla keskenään ennen kuin ruokailu oli päässyt alkamaan.

Me itse päätimme hoitaa kuvaukset ensin alta pois, jotta vihkimisen jälkeen meidän ei tarvitsisi lähteä juhlapaikalta mihinkään ja jättää vieraita oman onnensa nojaan. Ainoa miinus tässä järjestelyssä on se, että emme ole kuvien ottohetkellä virallisesti naimisissa, mutta mielestäni se on vain muotoseikka. Toisaalta taas molemmat ovat siinä vaiheessa vielä freshin näköisiä ja toivottavasti meikitkään eivät ole ehtineet valua pitkin naamaa ilon kyynelistä... Niin varmaan! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti