sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Musiikkia ei saa unohtaa

Nyt olen aivan superduperinnostunut, koska meidän musiikkipuoli järjestyi kuin itsestään alkupäivän osalta!

Juttelin äidin kanssa puhelimessa ja puhe kääntyi tuleviin häihin ja ohjelmaan, jolloin mainitsin, että meidän musiikin järjestyminen on vielä aivan alkutekijöissään. Haluaisin todella kovasti elävää klassista musiikkia päivän alkuun, jolloin vieraat saapuvat paikalle sekä vihkitilaisuuden ajaksi, mutta meillä ei todellakaan ole varaa palkata mitään ammattimuusikoita paikalle.

Äiti mainitsi, että hänellä on työkaveri, joka harrastaa huilun/oboen soittoa ja lupasi kysyä häneltä, kiinnostaisiko häntä lähteä soittamaan pientä korvausta vastaan. Sain seuraavana päivänä tiedon, että hän olisi todella innostunut ja voisi tarvittaessa pyytää paikalle myös muita muusikkoystäviään, jotka soittavat esimerkiksi oboeta, selloa ja pianoa!! Ihan täydellistä!

Haluaisin kovasti sisääntulomusiikiksemme minulle todella tärkeän Joutsen-kappaleen Eläinten karnevaali-nimisestä musiikkisarjasta (Säveltänyt Camille Saint-Saëns). Tutumpi varmaan Fokinen koreografioimasta The Dying Swan-soolobalettiesityksestä. Ainakin sello ja piano sopisivat sen esittämiseen kuin nakutettu ja on kuulemma äidin työkaverille vielä tuttu kappalekin.


Miehen pitäisi vielä löytää se DJ ja soittolistat täytyisi myös miettiä valmiiksi jossain vaiheessa. Tarvitsemme musiikin pyörittäjän ainakin häävalssin ja tämän jälkeen alkavien bileiden ajaksi, mutta olen hieman kahden vaiheilla, pitäisikö ennen tätä esimerkiksi ruokailun aikana soittaa hiljaisella jotain (klassista) taustamusiikkia. Silloin DJ:n tarvitsisi paikalle jo melkein häiden alusta asti. Ja toki hänen täytyy säätää ja testata laitteet hyvissä ajoin kuntoon.

En ole jotenkin lämmennyt bändin palkkaamiselle, koska mielestäni he soittavat pienessä tilassa aina liian lujaa ja myös bändin soittolista on yleensä rajatumpi kuin DJ:lla. Joten näillä mennään! Haluaisin myös, että kummitätini laulajana esittäisi jonkun kappaleen vihkitilaisuuden aikana tai ennen ruokailua, mutta en ole vielä kysynyt häneltä asiasta.

En ole keksinyt vielä sopivaa kappalettakaan, jonka voisimme mieheni kanssa tanssia häävalssin/tanssin aikana. Kaikki harkitsemani hitaat ja varsinkin valssit ovat jotenkin todella masentavan mollivoittoisia tai liian mahtipontisia. Pitäisi varmaan laittaa mies musiikin asiantuntijana asialle, mutta häntä eivät paljon tanssikappaleet kiinnosta :D Onneksi on kuitenkin suostunut sentään tanssimaan ettei tarvitse soolona esiintyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti