sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Vihkiruno valittu ja nyt on jo sipulia silmässä!

Meidän ihana vihkijä Tuusulan käräjäoikeudesta ilmoitti, että voi halutessamme lausua myös jonkun runon tms. vihkikaavan yhteydessä, mistä olin aivan todella mielissäni, koska kaava itsessään on niin lyhyt ja koruton. :) Sain tänään päätettyä miehen kanssa meidän näköisen runon eli voin vihdoinkin huomenna lähettää postipaketin vihkijälle!

Oli melko hankalaa ensinnäkin löytää ei niin hengellisiä mietelmiä ja sitten vielä niistä muutamien joukosta valita vielä kummallekin sopiva vaihtoehto. Päädyimme lopulta katkelmaan libanonilaisen runoilijan Kahlil Gibranin kirjoittamasta runosta:


Rakastakaa toinen toistanne, mutta älkää tehkö rakkaudesta kahletta.
Olkoon rakkaus mieluummin aaltoileva meri teidän sielujenne rantojen välillä.
Täyttäkää toistenne juoma-astiat, mutta älkää juoko vain yhdestä astiasta.
Jakakaa leipänne, mutta älkää syökö vain yhtä leipää.
Laulakaa ja tanssikaa yhdessä ja olkaa iloiset, mutta olkoon kukin teistä yksin,
juuri niin kuin luutun kielet ovat yksin, vaikka ne värisevät samaa sävelmää.
Antakaa sydämenne toisillenne, mutta älkää omistako,
sillä vain Elämä voi sulkea sydämen käteensä.
Ja seiskää yhdessä, mutta älkää liian lähekkäin,
sillä temppelin pylväät seisovat etäällä toisistaan
eivätkä tammi ja sypressi kasva toisensa varjossa.

Minusta tämä teksti on niin koskettava ja oikein osuva vielä nykypäivänäkin. Olen niin iloinen, että se kelpasi myös miehelle ja vihkijä suostuu lukemaan sen seremonian yhteydessä! Ihana elämänohje yhteiselle matkalle, vaikka sitä onkin jo jokin tovi yhdessä taitettukin... Herkistyn jo nyt pelkästä runosta, niin kamalaa ajatella, millainen itkupotku se itse seremonia tulee olemaankaan!

Koska emme tule vihkijän kanssa luultavasti näkemään kertaakaan niin varmistin samalla häneltä, että koko kaava tulee siis olemaan seuraavanlainen:

- Saapuminen vihkipaikalle

- Vihkikaava
Avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi sekä yhteiskunnan säilymiseksi. Avioliitto on tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voisivat yhdessä luoda onnellisen kodin.

Näiden todistajien läsnä ollessa kysyn Teiltä (Miehen Nimi): tahdotteko ottaa tämän (Naisen Nimi) aviovaimoksenne rakastaaksenne häntä myötä- ja vastoinkäymisissä? (Vastaus: Tahdon) Näiden todistajien läsnä ollessa kysyn Teiltä (Naisen Nimi): tahdotteko ottaa tämän (Miehen Nimi) aviomieheksenne rakastaaksenne häntä myötä- ja vastoinkäymisissä? (Vastaus: Tahdon) Vastattuanne näin myöntävästi teille esitettyyn kysymykseen totean teidät aviopuolisoiksi.

- Sormuksien vaihtaminen
Ottakaa (Naisen Nimi) liittonne merkiksi sormus mieheltänne. Ottakaa (Miehen Nimi) liittonne merkiksi sormus vaimoltanne.
   - lausumme toisillemme lyhyet valat sormusten vaihtamisen yhteydessä.

- Runon lausuminen

- Seremonian päättäminen
Teidät on nyt vihitty avioliittoon. Puolisoina olette keskenänne yhdenvertaiset. Osoittakaa avioliitossanne toinen toisillenne rakkautta ja keskinäistä luottamusta sekä toimikaa yhdessä perheen hyväksi.

En kestä, vielä pitäisi se sormusvalakin kirjoittaa! Miten pystyy tiivistämään muutamaan sanaan sen, kuinka paljon toinen ihminen itselle merkitsee?

Uskon, että meidän seremonia tulee olemaan kaunis ja juhlava. :)

2 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on! Toinen, mistä tykkäsin kovasti oli tällainen:

   "Sinun ei tarvitse kertoa minulle kuinka suuresti minua rakastat, jos vain jaksat hidastaa askeltasi omiini sopiviksi, kun aika tekee minusta hitaan ja vanhan.

   Sinun ei tarvitse myöskään kertoa, että olen sydämesi valittu, jos vielä vuosienkin jälkeen silmilläsi jaksat väkijoukosta etsiä minun silmäni, ja jäädä niihin kiinni.

   Jos vain jaksat ymmärtää minua silloin, kun en itsekään itseäni ymmärrä, ja pysyä samassa huoneessa kanssani silloin, kun itse itsellenikin olen sietämätön, en koskaan vaadi sinua todistamaan rakkauttasi minuun.

   Sinun ei tarvitse kertoa minulle, kuinka suuresti minua rakastat, mutta kerro Rakkaani silti. Kerro usein, jotta rakkauden kipeä korvani kuulisi sen, mitä vapiseva sydämeni jo tietää."

   <3

   Poista