sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kun on pakko panostaa, mutta myös pihistää

Odottelen jo vesi kielellä seuraavan kvartaalin bonuksia, koska en kerta kaikkiaan saa peruspalkastani säästettyä niin paljon kuin pitäisi, jotta saisin kaikki mutkun mä haluun-visioni toteutettua, joten minulla on kovat odotukset sen suhteen, että bonarit tulevat kruunaamaan (ja pelastamaan) budjetin sekä säästöni. Ainakin töitä on painettu siihen malliin ja sillä asenteella, että ei pitäisi olla nokan koputtamista minkään suhteen. Toki mies säästää oman osuutensa ja on sanomattakin selvää, että olen aivan superkiitollinen, koska myös meidän vanhemmat ovat halunneet osallistua kustannuksiin, mutta silti kaikki kiva maksaa.

Lähestyvän päivän myötä ja konkretisoituvien kolmi- ja nelinumeroisten laskujen pukatessa hikeä otsalle myös minä olen hieman havahtunut hattarapilveni päällä kyseenalaistamaa, onko tämä kaikki todella sen arvoista kun säästöt räjähtävät taivaan tuuliin yhden päivän aikana. Päätin jälleen kerran, että kyllä se on, koska nämä tulevat olemaan ensimmäiset ja toivottavasti ainoat hääni, joita haluan juhlistaa näin vimpan päälle.

Olemme silti punninneet melko tarkkaan, mitkä asiat ovat meille tärkeitä ja joihin olemme valmiita syytämään pari ekstrakolikkoa, jotta lopputulos kelpaa varmasti. Vastaavasti olemme sopineet, mistä mutkista olemme valmiita oikomaan hieman ja vetämään kukkaronnyörejä tiukemmalle, joten tässäpä näitä!

Pihistämme:

Koristeet - Olen kuullut useasti, että juhlatilassa kannattaa panostaa suuriin linjoihin ja jättää pikkupiperrykset vähemmälle, niihin kun ei loppujen lopuksi kovinkaan moni tule kiinnittämään huomiota, joten tässäpä samalla oiva säästön paikka.

Pöytäkukat - Pöytäkukat voisivat olla osa suuria linjoja koristelussa, mutta tässä kohtaa päätimme kuitenkin vetäistä budjetin minimiin. Jos rahaa olisi mieletömästi, niin varmasti koristelisin tilan kukilla lattiasta kattoon! <3

Alkoholijuomien määrä - Itse asiassa vanhempani lupasivat hankkia juomat häihin, mutta tein heille silti melko maltillisen juomalistan. Rahallisen säästön lisäksi säästytään toivottavasti myös ylitsevuotavaisen juoneilta vierailta, joten tässä pihistyskohteessa ei ole muuta kuin plussaa! Lisäksi pennoset voi käyttää kerralla laadukkaampiin juomiin, niin sitä viiniäkään ei tarvitse litkiä sitten hampaat irvessä.

Hääauto - Minulle on jäänyt sellainen mielikuva, että menopeli pääsee parrasvaloihin oikeastaan siinä kohtaa kun hääpari poistuu kirkolta juhlapaikalle ja vieraat kokoontuvat ihmettelemään toimitusta. Me saavumme toivottavasti mahdollisimman huomaamattomasti juhlapaikalle, jossa myös vihkiminen pidetään ja josta ei enää muualle poistutakaan, joten emme nähneet syytä sille, miksi hääautoon olisi kannattanut panostaa. Tässä kohtaa taksi siis hoitaa varmasti saman asian kuin upeat hevosvankkuritkin.

Hääyö - Tähän pätee oikeastaan kaikki hää-etuliitteellä löytyvät palvelut. Olen kosmetologia myöten pyrkinyt varaamaan kaiken tavallisena kasvohoitona, hotelliyönä jne., joiden sisältö tuskin muuttuu oleelliesti ilman hääteemaa. Panostamme paljon enemmän häämatkaan, joten hääyölle riittänee pienempikin luksus.

Panostamme:

Häämekko ja asusteet - Tahdon tietenkin näyttää parhaimmaltani juhlissa, jäähän niistä muistoksi video- ja valokuvaakin. Lisäksi haluan, että minulla on myös mukava olla eikä mikään paikka hierrä tai purista, joten tässä kohtaa halusin ehdottomasti panostaa hyviin materiaaleihin ja istuvuuteen. Toivottavasti myös mies raaskii hankkia juuri sellaisen vaatekerraston kuin haluaa.

Meikki ja kampaus - Liittyvät oleellisesti vaatetukseen sekä siihen, millainen naama valokuvissa tulee kurkistamaan. En ole mikään ammattimeikkaaja, joten haluan kerrankin päästä käsittelyyn, jonka jälkeen kasvot loistavat kuin hangon keksi ja parhaita puoliani on varmasti osattu korostaa oikein. Samalla varmistan sen, että meikki ja kampaus pysyvät moitteettomana koko päivän.

Juhlatila - Halusin saada kauniin juhlatilan, joka ei vaadi paljoa koristeluja, koska juuri siinä kohtaa on myös yksi säästön paikkamme. Stressin määrää ei myöskään tulisi lievittämään ajatus siitä, että koko tila pitäisi ehtiä vuoraamaan hallaharsolla ja ledivaloilla tunnin aikana, mikä meillä on varattu koristeluun hääpäivänä... Lisäksi juhlatilan tulee olla toimiva vierasmäärää ajatellen ja on vain iso plussa, jos sieltä saa vielä muutkin palvelut pakettina, niin säästää varmasti meidän aikaa ja hermoja hektisenä aamuna.

Valokuvaaja - Hääpäivänä on varmaan niin jännityksestä sekaisin, että juhlasta tuskin tulee muistamaan aivan kaikkea, mistä syystä hyvä valokuvaaja on kullanarvoinen siinä kohtaa kun haluaa palata takaisin muisteleman ihanaa päivää. Tässä kohtaa tosiaan repäisin ja varasin myös videokuvaajan, jotta saamme muistoja myös elävän kuvan muodossakin. Kerran se vain kirpaisee!

Ruoka ja juomat - Toivon kovasti meille napakkaa, toimivaa menua, josta löytyy kuitenkin kaikille jotain mieleistä syötävää. Johan se sananlaskukin sanoo, että hyvä ruoka, parempi mieli, joten tätä panostusta tarvinnee tuskin perustella sen enempää.

Pienet yksityiskohdat (vieraille) - Haluan, että vierailla on sellainen olo, että heitä on ajateltu ja he ovat tervetulleita juhlaan. Tätä ajatusta aloin toteuttaa jo kutsuissa ja juhlissa pienet muistamiset toteutuvat esimerkiksi wc-korien ja vieraslahjojen muodossa. Näiden rahallinen panostus ei ole kovin suuri, mutta toivottavasi lämmittävät mieltä sitäkin enemmän. :)

Musiikki - Monet hyvät bileet ovat lässähtäneet viimeistään siinä kohtaa kun baarissa on soinut pelkkää humppaa ja hömppää koko illan. Tässä asiassa luotamme ehdottomasti ammattilaisiin ja siirrämme toteutuksen DJ:lle sekä muutamalle muulle muusikolle. Toki kasaamme kaikkein suurimman katastrofin varalle Spotify-listan sekä myös tarpeeksi huolella valittuja kappaleita ruokailun ajaksi tunnelmaa luomaan.

2 kommenttia:

  1. Hyvin samoilla linjoilla olen oman kokemukseni perusteella. Ruoka ja valokuvat ovat sellaiset asiat, jotka joko muistaa tai haluaa pitää muistona. Moni muu asia syntyykin sitten vain hyvästä fiiliksestä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippis! Kiva kuulla, etten ole menossa ihan metsään tämän listan kanssa :)

      Poista