tiistai 17. marraskuuta 2015

Hääyö Hotel Fabianissa

Koska emme pääse heti häiden jälkeen heti matkalle niin päätimme, että haluamme majoittua edes hotelliin hääyöksi, jotta juhlapäivää (tai yötä) saa siten vielä hieman pitkitettyä. Olen myös melko varma, että paluu arkeen tapahtuu muutenkin turhan rytäkällä, koska menen varmaan normaalisti töihin heti maanantaina viikonlopun jälkeen, nyyh! Hyvästi glamour. :D

Vertailin melko urakalla Helsingistä eri hotelli- ja hääpakettivaihtoehtoja ja onneksi emme tehneet päätöstä liian hätäisesti. Ensimmäisellä googletuksella silmille pomppasivat kaikki hintavimmat (mutta niin ihanat) vaihtoehdot ja kun lähdin kartoittamaan eri hotelleja, kaikkien nettisivuilla ei hääyöpaketteja ollut kovin selkeästi edes esillä, joten sähköpostitiedusteluksihan se sitten meni (vitsi, mikä sanahirviö: sähköpostitiedusteluksihan!)

Jos rajaa pois kaikki guesthouse-tyyppiset tai muuten vain pelkkää huonetta ja buffetaamiaista tarjoavat paikat, niin jäljelle jäävien hotellien hääyöpakettien hintataso vaikutti huitelevan 300-500 euron tietämillä. Siksi olinkin ikionnellinen kun bongasin keskustan ytimessä sijaitsevan Hotel Fabianin!


Hotelli tituleeraa itseään kaupungin uusimmaksi, uniikin identiteetin omaavaksi boutique-hotelliksi, jossa on lämmin ja mutkaton ilmapiiri. Myös TripAdvisorin 782 palautteesta 757 on ollut erinomaisia tai erittäin hyviä. Esittelytekstissä minua vaivasi hieman se, että hotelli on suunnattu myös omatoimimatkailijoille ja osa huoneista on ns. pitkäaikaishuoneita pidempään majoittuvia varten, mutta nettisivujen kuvat antavat kuitenkin ymmärtää, ettei kyseessä ole mikään halvimman budjetin majatalo, joissa olen ulkomaanreissuillani kyllä yöpynyt ihan riittämiin. :D

Varasin meille kuukausi sitten hääyöpaketin Comfort-huoneella hintaan 239 € ! Säästöä se on pienikin säästö ;) Päätökseen vaikutti kuitenkin eniten paketin sisältö, joka oli mielestäni hinta huomioituna kaikista parhain:

- Unikulman king size-vuoteet
- Aamiainen huoneeseen valittuna aikana
- Chjokon käsintehtyjä suklaita
- Mansikoita
- Veuve Clicquot-shampanjaa
- Myöhäisempi huoneenluovutus klo 14
- Yllätyslahja!

Voi vitsi, että rakastan yllätyslahjoja! Tämä viimeistään ratkaisi sen, että tänne me mennään juhlien jälkeen. Minua ilahdutti myös aamiaislomake, jonka sain vahvistuksen jälkeen sähköpostiin ja joka tulee täyttää ennen saapumista. Vaihtoehtoja oli kortissa runsaasti ja näin saamme valittua juuri sellaisen aamiaispaketin, mistä varmasti pidämme. Täytyy muuten muistaa selvittää, miten ja mistä saamme myös yöpalaa, koska shampanja ja suklaa ei välttämättä maistu ihan kamalasti juuri silloin yön pikkutunneilla.


Jostain syystä rakastan hotelleihin majoittumista ja olimme esimerkiksi mieheni kanssa viimeksi edellisenä ystävänpäivänä Sokos Hotel Aleksanterissa yhden yön, jonka jälkeen matkustimme aamulla junalla 15 minuuttia takaisin omaan kotiimme jatkamaan viikonloppua. Tuntui siltä, kuin olisi oikeasti käynyt jossain minilomalla! Voisinkin siis mennä viettämään yhden hääyön Hotel Fabianiin vaikka saman tien...

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hahaa, eikös vain ollutkin! ;) Voidaan sitten myöhemmin jakaa mielipiteitä ja pisteitä kokemuksesta :D

   Poista
 2. Oi, kuulostaa ihanalta! Ja fiksulta... 500e yhden yön yöpymisestä olisi aika överiä:) Itsekin rakastan minihotellilomia! Parin viikon päästä Helsinkiin vuosipäivänä moiselle.. Puhtaat lakanat ja aamiainen valmiiksi laitettuna.. Mikäs sen parempaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo hotelliyöt on niin arjen pientä luksusta, jaksaa taas painaa niitä arkipäiviä hymyssäsuin! :)

   En tiedä olenko ihan sekopää, mutta budjetointi ja hintojen vertailu on ihan parasta ajanvietettä! :D Välillä kannattaa panostaa, mutta mielestäni joissain asioissa on ihan järkevää vastaavasti pihistää.

   Poista
 3. Oi, kuulostaa ihanalta! Ja fiksulta... 500e yhden yön yöpymisestä olisi aika överiä:) Itsekin rakastan minihotellilomia! Parin viikon päästä Helsinkiin vuosipäivänä moiselle.. Puhtaat lakanat ja aamiainen valmiiksi laitettuna.. Mikäs sen parempaa:)

  VastaaPoista