perjantai 27. marraskuuta 2015

Ensimmäiset ajatukset kutsukorteista

Noista edellisen postauksen joulukorteista päästäänkin aasinsiltana häiden kutsukortteihin! Kutsut ovat varmaan ensimmäinen kunnolla konkreettinen asia, joka häiden eteen tullaan tekemään ja joihin ajattelin rekrytä kaasotkin apuun, mutta en ole uhrannut vielä juurikaan ajatuksia koko asialle.

Sen kuitenkin tiedän, että haluan kutsujen yleisilmeen olevan linjassa häiden kanssa ja luonnollisesti mielessä pyöri ensimmäisenä värimaailma, pitsit ja helmet. Onneksi löysin Deer Pearl Flowers -nettisivuilta pilvin pimein juuri sopivia korttimalleja, joista repiä inspiraatiota omiin kutsuihin. :)


Tämä kuva viimeistään sinetöi päätöksen kutsukorttien mallista ja ulkoasusta! Itse asiassa meille taitaa tulla tismalleen samanlaiset kutsut samoilla väreillä ja materiaaleilla, kuin kuvassa. :D Ja kun olen pyöritellyt tuota mallia mielessäni, niin kortti pitäisi olla myös suhteellisen yksinkertainen valmistaa: Tarvitaan vain kartonkia, liimaa, nauhaa ja pitsiä sekä tarkat mitat, että kortti mahtuu varmasti tuollaiseen neliskanttiseen kirjekuoreen, koska niitä en sentään ajatellut väsätä itse.

Erään yön pikkutuntina sain vihdoinkin inspiraation lähteä hahmottelemaan printtipaperista ensimmäistä karkeaa korttimallia ja ihan näppärä siitä tulikin:Nuo "väritetyt" alueet tulevat siis olemaan sinisenharmaita ja valkoiset alueet persikan värisiä. Mies saa taittaa koneella tekstit tulostettavaan muotoon ja pitää varmaan myöhemmin etsiä jostain myös persikan väristä printtipaperiakin. Noita materiaaleja saa varata ihan reilusti, koska ajattelin koota niistä myöhemmin myös menu- ja infolappuset sekä paikkakortit pöytiin.

Näin jälkikäteen kutsua pyöriteltyäni kiinnitin huomiota siihen, että kun kortin avaa, hääinfo on ensimmäisenä ennen itse kutsua ja se häiritsee minua aika paljon. Päätinkin, että käännän kutsun tästä mallista ylösalaisin, jolloin infolapun sijainti tulee olemaan vasta kutsuosan jälkeen. Ainoa asia, mikä tässä versiossa sitten harmittaa on se, että näin kutsu tulee avautumaan ikään kuin väärin päin/nurinkurisesti, mutta mies ainakin sanoi, ettei hän kiinnittänyt siihen mitään huomiota tai näyttänyt hänen mielestään hassulta... Ehkä nillitän mitättömistä yksityiskohdista taas liikaa?

Ongelma ratkeaisi niin, etten asettaisi hääinfoa tuollaiseen "taskuun", vaan laittaisin sen yksinkertaisesti omana lappusenaan kutsuosan päälle ja nauhat vain kiinni. Tässä on vain sitten riskinä, että tärkeä infolappu ehtii hävitä johonkin ennen häitä, mutta ehkä luotan siihen, että vieraat osaavat kyllä itse ottaa asioista selvää, jos joku jää mieltä askarruttamaan.

Nämä kortit täytyykin muuten laittaa alulle pikemmin kuin arvaankaan, koska olen kaavaillut suunnittelupalaveria Bäckbyn kanssa toukokuulle ja haluan ennen sitä tietää tarkalleen, kuinka monta henkeä häihin osallistuu. Näin ollen haluaisin kutsutuilta vastaukset siinä toukokuun alussa, eli kutsut olisi hyvä laittaa liikenteeseen jo maaliskuun puolella, mikä tarkoittaa sitä, että askartelu-urakan voi hyvin aloittaa jo joskus tammi-helmikuussa, huhhuh! Vieraat saavat kutsut varmaan turhan aikaisin, mutta toisaalta, mitäs sillä on väliä loppujen lopuksi? Sitäpaitsi häät pidetään perjantaina, joten ainakin halukkailla on hyvin aikaa järjestää kyseinen päivä vapaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti