keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Loppu häämöttää: mitä tekisin toisin sekä nappivalinnat

Jatkanpas vielä hääpäivän pureskelua ja analysointia kun kerran vauhtiin pääsin! Olen myös tykännyt kovasti lukea muiden rouvien jälkitunnelmia ja napsia niistä vinkkejä omiin juhliin; en olisi esimerkiksi tajunnut varata ruokailun ajaksi taustamusiikkia, ellen olisi saanut asiasta vinkkiä Facebookin hääryhmässä jo juhlansa viettäneeltä morsiamelta. Toivonkin, että tekemistäni huomioista olisi siis apua myös jonkun muun ihanan juhlasuunnitelmiin! :)

Ensin mietintöjä siitä, mitä tekisin toisin, jos järjestäisin juhlat uudestaan. Pienenä välihuomautuksena, mikään seuraavista ei ole todellakaan big deal eivätkä siis vaikuttaneet tunnelmiin, mutta koska olen mielestäni esteetikko sekä ennen kaikkea perfektionisti, niin aina on varaa parantaa. :)

- Juhlatilan koko ja pöytien järjestäminen: Bäckbyn juhlatila on oikeasti tosi iso ja sinne mahtuu muistaakseni yli sata istuvaa vierasta, joten meidän noin 60 hengen seurue siis mahtui tilaan erittäin hyvin. Varsinkin kun osa vieraista viihtyi vielä paljon ulkona, niin välillä tuntui siltä, että juhlapaikka oli melko aution oloinen. Vaikka meidän hääparin oma pöytä oli ihana ratkaisu, niin itsestä tuntui siltä, että vieraat istuivat meistä vähän turhan kaukana. Onneksi meillä oli kuitenkin hyvin aikaa kierrellä vieraiden joukossa ja istahtaa eri pöytäkuntiin, joten itselleni ei tullut mitenkään yksinäinen fiilis päivän aikana. Ehkä kaikki pöydät olisivat kuitenkin saaneet olla lähempänä toisiaan tai sitten koko istumajärjestys olisi kannattanut miettiä eri tavalla.

- Mekon helma ryppyyntyminen: Huomasin jo ennen potrettikuvauksia, että olin onnistunut rypistämään mekon helmaa, kun kannattelin sitä matkalla kuvauspaikalle. Tätä en tietenkään voinut tietää etukäteen, mutta helmaan olisi kannattanu tarttua ensimmäisen organzakerroksen alta, jolloin päällimmäinen kerros olisi säilynyt siistinä. Rypyt näkyivät joissain kuvissa ja osuivat omaan silmääni, mutta noh, mitäs pienistä!

- Suihkurusketus kuitenkin päivää aikaisemmin: Hääaamusta meinasi tulla horroria, kun pesin epävarmuuspäissäni yön yli muhinutta rusketusväriä pois ja pelkäsin, että se oli kuitenkin ehtinyt tummua iholle liikaa. Ihan turhaa stressiä siis. Lisäksi päällimmäinen värikerros olisi ehtinyt kulua pois, jos rusketuksen olisi ottanut vähän aikaisemmin, koska jälkikäteen huomasin, että väriä oli tarttunut mekon kankaaseen kainaloiden kohdalle, johon kädet hinkkasivat koko päivän. Onneksi väri lähti kankaasta helposti pesemällä!

- Hieman muhkeampi kimppu: Pikkujuttuja, mutta odotin hääkimpulta ehkä hieman lisää muhkeutta ja pyöreää muotoa, joka olisi tuonut siihen aavistuksen lisää näyttävyyttä. Nyt kimppu jäi hippusen vaatimattomaksi muun kokonaisuuden rinnalla. Tämäkään huomio ei kuitenkaan vaikuttanut häätunnelmiini millään tavalla ja sitä paitsi heitin kukat eteenpäin keskellä päivää, joten en kokenut sen olevan niin tärkeä ja oleellinen elementti juhlissa.

- Photoboothin ulkoasu: Jätin valokuvausnurkan kasaamisen kokonaan muille enkä ehtinyt miettiä sitä ollenkaan aamun valmistelutuntina. Näin jälkeenpäin olisin halunnut järjestellä ihan eri tavalla esim. pöydän, jossa oli ohjekehys ja propsit. Esimerkiksi propsit heitin sikin sokin pöydälle, vaikka juhlapaikalta ehdotettiin, että maljakoissa ne olisivat olleet paremmin esillä. En usko, että kukaan kiinnitti photoboothin ulkoasuun kuitenkaan mitään huomiota ja pääasia kuitenkin, että itselaukaisimella napsitut kuvat onnistuivat hyvin.

Sitten muutamia pointteja, mihin suosittelen ehdottomasti panostamaan tulevissa hääjuhlissa! :)

+ Vessakorit: Kun aloin käymään vessakoreja läpi häiden jälkeen, luulin ensin, että ne olivat täysin koskemattomia, niin siistejä vieraita meillä oli. Tarkempi tutkiminen kuitenkin osoitti, että lähes kaikkia tavaroita oli kuitenkin käytetty, mikä teki minut todella iloiseksi! :) Tästä pääsee tutustumaan tarkemmin, mitä meidän korit sisälsivätkään. Oikeastaan ainoat turhat asiat olivat suolapurkit viinitahroille sekä ompelupakkaukset. Näin jälkiviisaana olisin ehkä lisännyt myös molempiin koreihin muutaman pienen piilopullon...

+ Lambin rakkaustarinoita-vessapaperi: On se hassua, miten muutama paperirulla voi muuttaa vessojen ilmettä niin paljon! Yllättäen vessapaperit osoittautuivat myös yhdeksi juhlien hitiksi ja herättivät paljon ihastusta: mummoni oli muun muassa napsinut useamman palasen talteen laukkuunsa ja lukenut niitä sitten koko pöytäseurueelle juhlatilan puolella. :D

+ Vieraiden kirjoittamat kortit: Koska meillä oli virallista ohjelmaa niin vähän, pienien korttien askarteleminen tarjosi kaivattua puuhaa luppoajalle. Saimmekin niitä yhteensä noin 30 kappaletta ja niitä on ollut todella kutkuttavaa ja liikuttavaa availla näin syksyn pimeinä iltoina yhdessä miehen kanssa. <3 Uskon myös, että saimme kortteihin paljon henkilökohtaisempia tervehdyksiä kuin mitä niitä olisi viitsitty kirjoittaa perinteiseen vieraskirjaan.

+ Photobooth: Vaikka harmittelinkin tuonnempana, että olisin halunnut panostaa valokuvauspisteen ulkoasuun enemmän, niin kävijöitä siinä kuitenkin riitti pitkin juhlia. Meillä on kahdella eri muistitikulla varmaan yli sata kuvaa, joita en ole edes vielä ehtinyt tarkemmin käymään läpi, mutta joille olen tirskunut hullun lailla, mitä tuossa olen vilkaissut kameran näytön läpi! :D

+ Ohjelma ja aikataulu: Jälkeenpäin voin vain myhäillä tyytyväisenä, että viis veisasimme kaiken maailman hääperinteistä ja suunnittelimme päivästä juuri meidän näköisemme pelkästään fiiliksien pohjalta. Ohjelma, tai oikeastaan sen puute, keräsi vierailta paljon kehuja ja aikataulukin oli mietitty juuri sopivaksi, jossa toki juhlatilan henkilökunta auttoi paljon suunnittelupalaverin yhteydessä. Oli myös hyvä, että psyykkasin itseäni etukäteen murehtimatta liikaa päivän kulusta, koska kyllähän se hieman muuttui tilanteiden mukaan. Kaikki sujui kuitenkin lopulta paremmin kuin hyvin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti