tiistai 9. elokuuta 2016

5.8.2016 klo 06:00-13:00

Nukuin häitä edeltävän yön melko levottomasti ja muistaakseni huoneessa oli kuumakin, mikä piti hereillä. Unettomuuteen saattoi myös vaikuttaa se, että heräsin päivää aikaisemmin siihen kun ampiainen käveli käsivarrellani ja säikähdin kamalasti, etten vain saanut mitään pistopaukamaa silmien väliin niin pian ennen juhlia! Pelkäsin, että uusi amppari ryömii jostain kolostaan, joten kieriskelin ja huidoin unissani varmaan siis sulhasenkin edestä. :D

Kello hälytti minut viimein jalkeille aamu kuudelta ja suuntasin suin päin suihkuun. Olin käynyt edellisenä iltana uudestaan suihkurusketuksessa ja nukkunut väri iholla yön yli, joten peilistä katsova ilmestys oli kyllä vertaansa vailla! Tiesittekö, että se väri tummuu varmaan loputtomiin, jos sitä ei pese ikinä pois? :D Ensimmäisen huuhtelun jälkeen steppailin epävarmana peilin edessä ja pohdin oliko väri jämähtänyt kuitenkin liian tummaksi. Oli siis pakko käydä vielä uudestaan peseytymässä, jonka jälkeen olin mielestäni ihan edustuskelpoinen, onneksi. :)

Ehdin syödä rauhassa aamupalaa ja palloilla jonkin aikaa hereillä ennen kuin mies kampesi itsensä jalkeille. Suurin piirtein samaan aikaan kun olin saanut raahattua kaikki juhlapaikalle lähtevät tavarat eteiseen, kaaso-siskoni odottelikin jo ovella ja vastaanotimme ensimmäiset onnittelut häneltä. :) Pakkasimme kolmistaan auton täyteen tavaraa ja kun myös bestman oli saapunut paikalle, lähdimme ajamaan kohti juhlapaikkaa.

Meidän pöytäkukat, hääkimppuni ja kukka-asetelma hääparin pöytään valmiina lähtöön! <3

Kiersimme tietyöt Kehä 3:n kautta, mutta navigaattori ohjasi meidät johonkin ihme reitille ja hetken jo pelkäsimme missaavamme kamalan paljon valmisteluajasta. Onneksi olimme vain vajaa 10 min myöhässä kun saavuimme perille. Paikalla olikin jo toinen kaasoni odottelemassa sekä isä ja veli roudaamassa juomia kylmäkaappeihin.

Pakko sanoa, että onneksi olimme pitäneet palaverit etukäteen ja sopineet vastuualueista, koska kaikki tiesivät heti, mitä piti tehdä ja kävimme suoraan hommiin käsiksi. Minä keskityin leikkaamaan neilikoita maljakoihin ja kasaamaan niitä valmiiksi, siskoni täytti pienempiä maljakoita ja toinen kaaso asetteli kortit ja pidikkeet oikeille paikoille pöytiin. Mies ja bestman hoitivat tekniikan sekä valokuvauspisteen kuntoon ja loppusälän delegoinkin jouhevasti aina seuraavalle, joka ilmoitti olevansa ilman tekemistä. Uskomatonta, mutta saimme kuin saimmekin kaiken puserrettua tuntiin, sillä tiesin jo etukäteen, että vaikka kaikki hommat olivat suhteellisen yksinkertaisia, niihin sai kyllä uppoamaan oman aikansa.Olin aivan todella tyytyväinen lopputulokseen ja ennen kaikkea noihin korkeimpien maljakoiden asetelmiin, joita jännitin etukäteen paljon! Ne onnistuivat paremmin kuin osasin kuvitellakaan ja sain huokaista helpotuksesta. Vähän muuten ihmetyttää nyt näin jälkikäteen noiden pöytäliinojen taitteet, mutta noh, mitäs pienistä! :) Nämä olivat muuten ainoat kuvat, jotka ehdin ja muistin koko päivänä ottaa, mutta ehkä hyvä niin, koska osasin sitten keskittyä ilmeisesti vain niihin oleellisiin asioihin.

Sitten takaisin kotiin ja pakkaamaan loppuja hääkamoja kasaan! Pikkuveli lähti heittämään minua, miestä ja bestmania meidän "hääautolla", jonka äiti oli edellisenä päivänä koristellut nauhoilla. <3 Perillä jouduinkin juoksujalkaa haalimaan mekon ja asusteet, hotellilaukun sekä muun tarvittavan sälän matkaan, porhalsimme veljen kanssa kahdestaan kampaajalle ja hyppäsin tavaroineni Henryn penkkiin valmiina käsittelyyn.

Olin todella tyytyväinen meikkiin ja kampaukseen, vaikka sitä ei juurikaan silloin aikaisemmin suunniteltu koekäynnillä: lopputulos oli silti juuri sellainen kuin olin toivonut ja mielestäni Henry teki tarkkaa työtä, jotta luomukset myös varmasti kestivät hyvänä iltaan asti. Hän jopa meikkasi dekolteen ja käsivarretkin kevyesti, huhhuh! Täydellistä! :)

Sitten siirryin takahuoneeseen ja vedin häämekon päälleni. Henry auttoi vielä vetoketjun kiinni, jonka jälkeen olinkin valmis purjehtimaan takaisin autoon, jossa veljeni odottelikin jo minua. Tässä vaiheessa pieni jännitys hiipi varmasti vatsanpohjaan, nimittäin jätin vahingossa mekon pukupussin sinne takahuoneeseen, mutta onneksi se ei ollut kovin vakava unohdus. :D Myös valokuvaajamme sattui paikalle kuin tilauksesta juuri kun olin soittamassa hänelle ja varmistin vielä mieheltä, että hän oli löytänyt itselleen taksin.

Seuraavaksi lähdimme ajamaan kohti kuvauspaikkaa ja mahanpohjasta kutkutti jo valmiiksi jännittävä ensikohtaaminen. <3 Mutta se onkin jo aivan toinen tarina ja toivon kovasti, että saan sitä ennen niitä laadukkaita kuvaajan ottamia otoksia, jotka varmasti kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. :)

Näin jälkipuheena vielä, aamun kiireet sujuivat todella hyvin tiukka aikataulu huomioiden, josta emme juurikaan lipsuneet, mutta enpä turhaa salaa kadehtinut hieman Facebookin hääryhmässä muita morsiamia, jotka pääsivät koristelemaan juhlapaikkaa hyvissä ajoin ennen häitä. ;) Olisi kieltämättä ollut ihanaa herätä rauhassa kaasojen kanssa jostain hotellihuoneesta ja laittautua valmiiksi, mutta olen tyytyväinen näinkin ja etenkin siihen, etten antanut jännitykselle liikaa valtaa ja pysyin ainakin suurimman osan ajasta ihan rauhallisena sekä taatusti hyvällä tuulella. Hyvin suunniteltu oli todellakin puoliksi tehty!

6 kommenttia:

 1. Hei! Olisiko sinulta mahdollista ostaa nuita ohjelma/menu pidikkeitä? Meillä häät jo tulevana lauantaina.:)s-postini:korsikko.anniina@gmail.com, jos myyt! :)

  VastaaPoista
 2. Moikka, onko tuo peilialusta paikan oma vai onko sinun? Myytkö :)? Montako niitä on? Tv Sanna N.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Juu, peilitkin on myynnissä, en ole vain vielä ehtinyt laittaa ilmoitusta mihinkään :D Yhteensä niitä on 12 kpl, yksi paketti avaamaton. Ainoastaan nouto pk-seudulta, mieluiten Helsinki-Leppävaara -akselilta :)

   Poista
  2. Moi, laitatko mulle sähköpostia sanna.niemi3@gmail.com, minkä kokoiset ovat, onko jälkiä ja hintaa :) tv. Sanna

   Poista
  3. Laitoin sinulle hetki sitten viestiä! :)

   Poista