lauantai 4. kesäkuuta 2016

Step by step :)

On se muuten kumma juttu, miten koko viikon aurinko paistaa täydeltä taivaalta silloin, kun pitää nököttää koko päivä toimistolla töiden parissa ja sitten taas viikonloppuisin pukkaa pilviä taivaalle! Suihkurusketus tuntuu aina vain varteenotettavammalta vaihtoehdolta, mutta lopputulos hieman jännittää sekä se, etten saa mitään näppyläreaktiota iholle. Jostain syystä dekolteen näpyt ovat lähes hävinneet tällä hetkellä enkä todellakaan halua niitä takaisin.

Harmaat kesäpäivät tarjoavat kuitenkin loistavan tilaisuuden uppoutua häähömppään ja tänään olenkin saanut taas muutaman homman valmiiksi to do-listalta. Olen myös (toivottavasti) shoppaillut kaiken tarvittavan, joten jäljelle ei oikein ole enää jäänyt muuta kuin askartelupaskartelua, huoh. :D


Tällaisen tervetuloa-kyltin sain aikaiseksi portin pieleen! Ostin pahvisydämen sekä kepin Askarellista ja tuota pitsiähän minulla on metrikaupalla omasta takaa. Etsin mieleisen fontin tekstille ja tulostin paperille. Sitten väritin hiilellä tekstit paperin toiselta puolelta peilikuvana ja painoin kiinni pahviin, jonka jälkeen olikin helppo taiteilla teksti valmiiksi permanenttitussilla ääriviivoja pitkin. Tuosta rusetista olisin halunnut näyttävämmän, mutta isompana pitsi painui kasaan, joten tähän on tyytyminen. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen. :)


Sain myös nämä vieraslahjojen rasiat kasaan suhteellisen näppärästi. Tilasin aiemmin alkukeväällä netistä muovirasioita, jotka taittelin kasaan ja pohjalle leikkasin palaset kahviservettejä. Nauhaa tilasin Juhla Centeristä ja samassa paketissa sain myös koristemurskaa kukkamaljakoihin sekä kellukynttilät. Nyt pitäisi ehtiä vielä tässä joku päivä käväisemään siellä konditoriassa sovittamassa (ja maistelemassa) niitä macaroneja tuohon laatikkoon!


Meidän pöytäkartta näyttää tällä hetkellä tältä. En olekaan tainnut muistaa kertoa, että juhliin olisi tulossa yhteensä 54 vierasta ja 4 henkeä vielä tähän päälle osallistuisi ruokailuun (kuvaajat ja muusikot). Yhteensä meitä olisi siis 60 henkeä. :) Tuossa kuvassa mittasuhteet eivät ole oikein, vaan pöydät ovat oikeasti lähempänä toisiaan. Myös neljän vieraan osallistuminen on vielä hieman epävarmaa, joten pöytäkartta saattaa mennä vielä uusiksi ja voi olla, että kokeilemme jopa mennä seitsemällä pöydällä.

Minua on alkanut vähän jännittää pöytäkoristeiden onnistuminen! Miekkaliljat olisivat aivan täydelliset siihen korkeimpaan maljakkoon, mutta floristi epäili hieman onko juhlatilalta vuokrattava 26 cm korkea maljakko kuitenkin liian pieni sille. Kukkaa voi kyllä leikata reilusti varresta lyhyemmäksi samoin kuin latvaa, jos se ei ole vielä täydessä kukassa, mutta floristi testaa kuitenkin kaiken varalta etukäteen, miltä lopputulos tulee näyttämään.

Lisäksi murehdin saadaanko maljakoihin varmasti kirkasta vettä, ettei se näytä sumealta tai haalealta ja ettei peileihin jää sormenjälkiä heti valmisteluvaiheessa. Täytyy varmaan hankkia parit puuvillahanskat, jotka kädessä ne laitetaan paikoilleen, ettei tahroja tarvitse jäädä vielä erikseen pyyhkimään ja tuhlata siihen kallista aikaa. Ai niin, ja myös vesi täytyy laskea maljakoihin huolellisesti, etteivät pisarat valu reunaa pitkin peilille! Toivottavasti kamat saadaan jotenkin järkevästi paikalleen ja lopputulos olisi myös tyylikkään näköinen...

Olen myös hääparin pöytäkoristeiden suhteen vähän hukassa tällä hetkellä. Nyt pöytään on tulossa pitsinen kaitaliina kattauksen lisäksi sekä maljakko hääkimpulle, mutta jotain pientä se varmasti vielä vaatisi. En ole innostunut kynttilöistä tai nimikirjaimista, joten vielä pitää pähkäillä asian kanssa.

Vihkijä muuten ilmoitti, että on saanut kaikki tarvittavat paperit ja asia on siis meidän osalta kunnossa tältä erää, eli näemme seuraavaksi juhlassa. :) Kiva, kun sitäkään asiaa ei tarvitse enää murehtia. Nyt sitten vain sormusvalaa miettimään, se on muuten ihan pirun vaikeaa!


Ps. nyt on meilläkin sitten näitä, jee! :D <3 Harmi vain, ettei rullia saa kuulemma asennettua juhlapaikan vessapaperitelineisiin, mutta pitää sitten taiteilla niitä jotenkin telineiden päälle ja jättää näkyville lavuaarin viereen.

2 kommenttia:

  1. Mistä löysit tota rakkausruno vessapaperia? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingin Yliopiston asemalta Tokmannista! :D Seuraavana päivänä oli ilmestynyt meidän lähi K-kauppaan, mutta oli siellä kyllä vähän kalliimpaa... >:)

      Poista