sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Meidän häämenu

Leipäpöytä
Focaccia-leipää
Talon mallasleipää
Voita ja tuorejuustolevitettä

Alkuruoka
Yrttisalaattia, talon kastiketta
Manchegoa, viikunaa ja mansikkaa salaattipedillä
Melonisalaattia mintulla
Caponatasalaattia
Jättikatkarapu-avocado tartaria
Siikachevicheä
Uusia perunoita

Pääruoka
Hiiligrillistä
Lohta, hummerikastiketta
Hunajaisia juuresnyyttejä

Jälkiruoka
Valkosuklaa-mansikkatuorejuustokakkua
Mansikka-champagnemelbaa
Kahvia ja haudutettua teetä

Iltapala
Fetapinaattipiirasta
Talon perunasalaattia
Vihersalaattia, kastiketta

Meille muuten ehdotettiin tätä menua jo tarjouksen yhteydessä ja tapaamisessa se vaikutti edelleen niin hyvältä, että siihen ei tehty yhtään muutoksia. Tuleepas vesi kielelle jo nyt, mums! Toivottavasti osaan ja pystyn nauttimaan juhlissa ruuista vatsan täydeltä, nimittäin jännitys ja stressi vievät minulta yleensä ensimmäisenä ruokahalun... yritän kuitenkin parhaani!

Kala-allergikoille päätimme tarjoilla kanaa ja lisäksi vieraiden joukossa on muutama vegaani, joille tehdään tietenkin myös omat annoksensa. Salaattipöytä vaikuttaa niin monipuoliselta, että toivottavasti sieltä löytyy jokaiselle jotain syötävää. Ehdottomasti plussaa siitäkin, että lopullisen vierasmäärä- ja allergialistan yhteydessä pitää ilmoittaa myös kyseisten henkilöiden nimet niin ei tarvitse stressata siitä, että kaikki varmasti saavat omat ruokansa. :)

Vähän jännittää kyllä se, että emme saaneet maistella ruokia ollenkaan etukäteen. Bäckbyn keittiötä on kuitenkin kehuttu, esimerkiksi tuttuni oli tuolla häissä viime kesänä ja tykkäsi ruoista tosi paljon, joten emmeköhän mekin saa ihan hyvän kattauksen pöytään. Kakun suhteen olen melko tarkka, koska inhoan ällömakeita, viiden sentin kermakerroksella kuorrutettuja unelmia, mutta valkosuklaa-mansikkatuorejuustokakku kuulostaa melko turvalliselta ja raikkaalta ratkaisulta tämän ongelman suhteen.


Olen vakoillut kuvia ennakkoon netistä ja melko usein niissä on toistunut tämän näköiset kakut, joten todennäköisesti meille on tulossa samantyyppinen ratkaisu, kelpaa minulle. :) Tosin meille mainittiin ohimennen, että kakun päälle asetellaan mansikanviipaleita, joten se ei tule olemaan täysin valkoinen, mutta eipä haittaa ainakaan minua. Pääasia, että se on hyvän makuinen ja saamme myös kakkukoristeen paikoilleen!Jos saisin päättää kaiken, niin olisin melko vanhanaikainen ja valitsisin kuitenkin tuollaisen kunnon kerroskakkumallin! Ja ehdottomasti myös joku kukka-asetelma kiertämään komeutta. Kuten aiemmin olen maininnut, niin myös nakukakut miellyttävät omaa silmää ja samalla välttyisin myös ällöololta kun ei niissä ole sitä paksua kuorrutustakaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti