sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kokonaisuus ratkaisee!

Minulla on siitä hauska tilanne, ettei minun tarvitse etsiä häämekkoa ollenkaan! Pari päivää kihloihin menon jälkeen tuttavani, joka opiskeli pukuompelijaksi, kyseli Facebookissa tarvitsisiko joku morsiuspukua, jonka hän tekisi opinnäytetyönä. Minultahan nousi käsi pystyyn välittömästi ja vaikka pukua lähdettiin suunnittelemaan melkein pari vuotta ennen hääpäivää niin en ole katunut hetkeäkään sitä, että tartuin tilaisuuteen.

Maksoin pelkistä materiaalikuluista sekä omasta halustani tuttavalleni myös hieman vaivanpalkkaa urakasta. Ostimme Helsingin Villisilkistä suurimman osan kankaista ja mallista tuli pitsinen runsaalla ilmankevyellä sifonkihelmalla ja helmiäisnapeilla. En halua laittaa tänne etukäteen kuvia mekostani, mutta se muistuttaa kaikkien ennakko-oletusteni vastaisesti hieman kukkaistyttöasua ja on aivan ihana! Ajattelin alunperin jotain melko simppeliä ja vaatimatonta pukua, mutta onneksi kuuntelin myös ammattilaisen mielipidettä ja saimme yhdessä juuri minulle sopivan kokonaisuuden suunniteltua. Kerrankos sitä saa pukea päälleen jotain kokovalkoista ja prinsessamaista! Pinterestistä nappaamistani inspiraatiokuvista saa jotain osviittaa siitä, minkälainen puku itselläni on.

Kuvitelkaa yläosa hieman runsaammalla pitsillä.

Selkäosa on hieman samantyyppinen terävämmällä V-leikkauksella.


Alaosa puolestaan sai inspiraation tästä kuvasta.

Suuremman murheenaiheen olenkin saanut kehiteltyä kampauksesta! En tahdo ollenkaan huntua, joten kampauksen mallilla ei sinänsä ole väliä, mutta en oikein ole osannut päättää, mikä sopisi kokonaisuuteen kaikista parhaiten.

Koska mekossani on olkaimettomat hihat, en halua jättää hiuksia auki, koska yläosasta saattaisi tulla liian raskas. En myöskään lämpene niskanutturalle, koska se vain on jotenkin niin plain, mutta toisaalta korkea nuttura saattaisi muistuttaa liikaa vanhojentanssi-kampausta. Olen alkanut hiljattain lämpenemään erilaisille rennoille lettikampauksille ja sen tiedän, että haluan ehdottomasti myös kukkia kampauksen sekaan! Tässä muutamia inspiraatiokuvia jälleen Pinterestistä:

Rakastan noita kukkia!

Tämän tyyppinen lettimalli on todella näyttävä ja juhlava.

Kengät puolestaan saisivat olla melko matalakorkoiset, jotta en pilaa päiväämme ajattelemalla vain kipeitä varpaitani. En ole aivan varma, tuleeko myös kenkiin pitsikuosia, vai olisiko parempi pidättäytyä yksinkertaisissa valkoisissa. Olisi myös kiva, jos kengät voisi värjätä häiden jälkeen ja ne palvelisivat jatkossa myös muissa juhlissa! Joka tapauksessa seuraavat mallit ovat melkoisen ihanat:

Tässä materiaalissa eivät jalat pääse ainakaan hikoamaan :D

Aivan supersöpöt prinsessapopot!

Sopisivat mekon jatkeeksi kuin valetut!

Ja kynnet viimeistelevät tyylin! Olen melkoinen kynsifriikki ja rakastan rakennekynsiä jo siitäkin syystä, että ilman niitä järsisin omani olemattomiin. Mielestäni hääpäivän kynnet saisivat olla melko lyhyet ja hillityt, jossa blingbling-sormukset pääsisivät oikeuksiinsa. Seuraavaksi vielä joitain ideoita, joita olen harkinnut laitattavani:

Ehkä kuitenkin liikaa helmiä ja pitsiä, jos puvun lisäksi myös kengissä tulee olemaan niitä?

Ehkä vähän eri kuosia eri kynsiin? Tuo kiiltävä hopeinen himottaisi...

Toisaalta ripaus blingiä ei olisi pahitteeksi!

Että sellaista olen pyöritellyt päässäni näin alkuun. Onneksi suunnitteluun voi vielä käyttää hyvin aikaa, ainakin toistaiseksi. :D Kuukaudet tuntuvat juoksevan niin hurjaa vauhtia, että kohta iskee kuitenkin paniikki kun mitään ei ole valmiina. Ja ennen kaikkea pitää vahtia, että en paisu nykyisistä mitoistani, vaikka mekkoon on jätetty 12 cm saumavaraa, haha. Silti toivottavasti mieluummin pienennetään kuin suurennetaan sitä pukua sitten vuoden kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti