lauantai 28. helmikuuta 2015

No näinhän siinä sitten kävi

Kun menin mieheni kanssa kihloihin, ensimmäinen ajatukseni oli, että varmaan vietämme vain sellaiset pienet ja muodolliset illanistujaiset, koska jotkut häät kihlautumisen myötä syntyvän sosiaalisen paineen takia täytyy joka tapauksessa järjestää.

Tietenkin halusimme myös omasta tahdostamme mennä ihan virallisesti naimisiin, mutta koska olemme olleet yhdessä jo kymmenen vuotta, naimisiin meno ei oikein tunnu miltään avioliiton auvoisaan satamaan purjehtimiselta, vaan pikemminkin pitkän yhdessäolon juhlistamiselta läheisten kanssa. Ja siltä se tuntuu vieläkin, mutta pitkään hääasiaa pyöritelyäni, olen alkanut innostua koko hommasta ja yhden asian johtaessa toiseen viimeisimpänä aivoituksena tämä blogi näki virallisesti tänään päivänvaloa, huraa!

Olen itse ollut elämäni aikana vain muutamissa sukulaisten juhlissa, joten minulla ei ole käytännössä yhtään kokemusta häistä saati niiden järjestämisestä! Olen tutkiskellut jonkin verran muita hääblogeja ja mietiskellyt omien häiden toteuttamista, mutta en ole ainakaan vielä löytänyt kovin paljoa apua mistään. Emme kuulu mieheni kanssa kirkkoon, joten haluaisimme maistraattivihkimisen juhlaan ja tuntuu siltä, että kukaan muu ei ole aiheesta kovin paljoa nettiin kirjoitellut. Jospa siis oma blogini auttaisi jäsentämään ajatuksia sekä ideoita ja saisin jopa vinkkejä muilta häähulluilta tai jo omat juhlansa järjestäneiltä!

Kekkereiden järkkääminen on vielä tässä vaiheessa melko alkutekijöissään, joten onneksi häitäkään ei pidetä vielä ensi kesänä. Käytännössä hahmottelemme vasta raameja kokonaisuudelle, vieraita kutsutaan ehkä noin 80 ja juhlapaikka pitäisi löytyä pääkaupunkiseudulta. Olen tehnyt tiedusteluja jo muutamista tiloista ja ensi viikolla olisi tarkoitus lähteä tutustumaan paikan päälle, joten tilavaihtoehdoista lisää vielä myöhemmin.

Näiden alkupuheiden myötä toivotan siis jokaisen tervetulleeksi seuraamaan ja ennen kaikkea kommentoimaan!

2 kommenttia:

 1. Mielelläni luen kokemuksia maistraattivihkimisestä! Ehdit pitää häät lähes vuoden ennen omiani, ja maistraatti (tai sen ollessa tukossa käräjäoikeus) saa meidät vihkiä. Kammoksun kaikenlaista kirkollista elämäni kauneimpaan päivään, mutta maistraatin vihkijän ollessa vain rajatusti saatavilla saattaa olla, että avioidumme päivää ennen lauantaihäitämme... Kerran olen ollut maistraattivihkimisessä, veljeni häissä 8 vuotta sitten, mutta en muista siitä kovin paljoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! :) Yllättävän harva tuntuu kirjoittavan maistraattihäistään nettiin, joten toivottavasti näistä meidän häistä on sinulle jotain apua :D

   Tuo on tosiaan todella jännittävää, että miten tälle meidän vihkijän varaamisoperaatiolle tulee käymään... Soittelen sinne maistraattiin uudestaan kuukauden päästä, niin saa nähdä saanko varauksen tehtyä. Pitää tosiaan kääntyä sitten jonkun tuomarin puoleen, jos maistraatista ei onnistu. :(

   Poista